Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Telenet

English.gif Internet and telephony provider and TV channel distributor, all by cable, in Mechelen
Het hoofdkantoor van Telenet, aan de Liersesteenweg

Telenet is, naast Belgacom, een van de grootste distributeurs voor Internet, telefonie en televisie in Vlaanderen. De hoofdzetel van het kabeldistributiebedrijf is gevestigd aan de Liersesteenweg te Mechelen. Bovendien biedt Telenet TV-films aan via PC-TV (tot nu toe enkel voor Windows) en verkoopt het netwerken van vaste telefonie voor grote ondernemingen.

Inhoud

Geschiedenis

De site, nu ingenomen door Telenet, was vroeger een kazerne. Door de jaren heen waren er 2 kazernes in Mechelen: De Dossinkazerne aan de ring en de Baron Michelkazerne aan de Liersesteenweg.

Op de hoek van de Liersesteenweg en de Caputsteenstraat staat nog een gebouwtje/torentje dat ooit een hoekpunt was van de voormalige kazerne. In de jaren '50, '60 en '70 van de 20e eeuw hebben hier duizenden jonge mannen hun militaire dienstplicht vervuld. In de kazerne aan de Liersesteenweg waren de logistieke diensten gevestigd van het Belgische leger. Eind jaren '70 zijn al deze diensten verhuisd naar de kazerne van Peutie.

De kazerne in Mechelen heeft een lange tijd leeg gestaan en is stilaan vervallen geraakt.

Uiteindelijk werd de hele kazerne met de grond gelijk gemaakt (op het hoekpunt na) en zijn de vrijgekomen gronden ingenomen geworden door Telenet. Geruchten deden in die tijd de ronde dat Luk van den Brande (toen Vlaams Minister-President) zwaar gelobbyd heeft om Telenet naar Mechelen te krijgen.

In februari 2016 kregen de medewerkers te horen dat de strategische beslissingen voortaan in Brussel genomen zullen worden, in het hoofdkantoor van BASE in Sint-Lambrechts-Woluwe. [1]

Externe links

Galerij

Filmlinks


Bronnen