Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Rik Woutersstraat

28 bytes toegevoegd, 15 mei 2010 09:11
geen bewerkingssamenvatting
'''Beeldje in de Rik Woutersstraat (Foto : Jan Smets)'''
 [[Translation]]{{begin}}: Street in Mechelen
==Beschrijving==
De '''Rik Woutersstraat''' in '''[[Mechelen]]''' is een straat , gelegen tussen de '''[[Veemarkt]] en de [[Huidevettersstraat]]'''. Deze straat werd genoemd naar de kunstenaar '''[[Rik Wouters]]'''.
==Geschiedenis==
Deze straat loopt parallel met de vliet ''' [[Melaan(vliet)|Melaan]]'''.
De straat is van oudsher bekend als '''Ham''' of '''Nieuwland''', aanvankelijk een '''Waterrijk Gebiedwaterrijk gebied''' waar veel '''Huidevetterijenhuidevetterijen''' gevestigd waren. In de 15e eeuw de '''Vetterstraete''' genoemd, in de 16e-17e eeuw de '''Torfstraat''' en in de 19e-20e eeuw de de '''HuidevetterstraatHuidevettersstraat'''.
De huidige benaming van deze straat refereert naar de beroemde schilder '''[[beroemde Mechelse schilder Rik Wouters]]'''.
==Huidevetter==
Een '''Huidevetter of Leerlooier''' is een Beroep beroep waarbij iemand '''Huiden huiden met Dierlijkedierlijke, Plantaardige plantaardige of Minerale Stoffen minerale stoffen behandelt''' zodat '''Leerleer''' ontstaat.
==Lazuli==
Het bedrijf '''Lazuli''' is gespecialiseerd in '''Ecologische Kledingecologische kleding''' voor '''Dames dames en Kinderenkinderen''', met oog voor '''Kwaliteit kwaliteit en Stijlstijl''', van '''Eenvoudigweg Natuurlijkeenvoudigweg natuurlijk''' tot '''100% Bio bio en Ethisch Verantwoord Geproduceerdethisch verantwoord geproduceerd'''. Behalve '''Kleding kleding en Accessoiresaccessoires''' heeft Lazuli ook een uitgebreid gamma '''Natuurlijke Breigarens natuurlijke breigarens en Viltwolviltwol'''.
'''Lazuli bvba, - Rik Woutersstraat 40, 2800 [[- Mechelen]]'''
==Bron==
Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen, deel 9n, pp380 e.v.
 
==Externe Links==
*...
[[Categorie:Straten]]
Controleur, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
12.861
bewerkingen