Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Mechelen Mapt

226 bytes toegevoegd, 23 mrt 2010 15:14
meer historiek; link naar Mechelen Blogt artikel
'''Mechelen Mapt''' is een onafhankelijk, niet-commercieel internetproject in de vorm van een [[wiki]]. De site is een encyclopedie over stad Mechelen.
De naam "Mechelen Mapt" is gegeven naar analogie van met "[[Mechelen Blogt]]", een zusterproject. Het paradepaardje van de site is de kaart van was een Google Mapskaart, die in ieder artikel kan waarop alle artikels gelokaliseerd konden worden toegevoegd; vandaar ook per categorie. Vandaar de naam "Mapt", een vernederlandste werkwoordsvorm afkomstig van het Engelse ''map'', wat (land)kaart betekent.
==Geschiedenis==
Mechelen Mapt was werd opgericht in januari 2006 en door [[Memori]], een onderzoeksinstelling verbonden aan de [[Katholieke Hogeschool Mechelen]]. De site kende een gematigd succes. Helaas wegens  Wegens gebrek aan onderhoud werd site de kaart drie jaar later stilgelegd site van de site gehaald, en uiteindelijk functioneerde de gehele wiki niet meer. Het zou het duren tot in maart 2010 totdat de wiki terug opgestart werd.
==Kaart==
Mechelen Mapt maakt gebruik van de Google Maps-software, waarmee men in artikels bepaalde plaatsen kunnen kan aangeven op een kaart.
==Links==
* [[Mechelen Mapt:Historiek]]
* [http://www.mechelenblogt.be/2006/01/mechelenmaptbe Artikel over Mechelen Mapt op Mechelen Blogt in 2006]
* [http://mechelenblogt.be/2010/03/mechelen-mapt-terug Artikel over Mechelen Mapt op Mechelen Blogt in 2010]
Controleur, bureaucraten
115
bewerkingen