Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Sint-Katelijnestraat

103 bytes toegevoegd, 3 feb 2008 18:29
geen bewerkingssamenvatting
[[Afbeelding:katelijne1Katelijnebrug.jpg]]
'''De Sint-Katelijnestraat is sinds de Middeleeuwen een van de belangrijkste invalsroutes van [[Katelijnebrug in Mechelen]]'''
[[Translation]]
{{begin}}
 
==Beschrijving==
De '''Sint-Katelijnestraat''' in '''[[Mechelen]]''' is sinds de Middeleeuwen een van de belangrijkste invalsroutes van de Stad.
==Geschiedenis==
[[Afbeelding:katelijne3katelijne1.jpg|thumb|'''Galerij in de KatelijnestraatDe [[Katelijnekerk]]''']]
De drukke straat loopt van de vroegere '''[[Sint-Katelijnepoort]]''' (afgebroken in 1811) naar het '''[[Sint-Romboutskerkhof]]'''.
==Heden==
Vandaag heeft de Katelijnestraat 2 gezichten. Vanaf het '''[[Sint-Romboutskerkhof]]''' tot de '''[[Katelijnekerk]]''' oogt de Katelijnestraat als '''heel gezellig''', dankzij de verschillende winkeltjes en '''galerijen'''. Hier vinden we bekende winkels zoals '''[[Copyplan]]''' (Tekengerei), '''[[Mispelters]]''' (Bureaugerei) en '''[[Kostuum & Karamel]]''' (Carnavalskledij).
Vanaf de Katelijnekerk tot de Ring rond Mechelen oogt de Katelijnestraat een beetje '''groezelig'''. Hier zijn een hoop '''winkels verdwenen''' of staan de '''huizen te verloederen'''.
De stad '''Stad Mechelen ''' plant een volledige heraanleg van deze straat, getekend door de ontwerper van de vernieuwde [['''Vernieuwde Melaan]]'''.
==Externe links==
* [http://blog.stadmechelen.be/index.php?itemid=1544 Mechelen Blogt: Een nieuwe entrée voor Mechelen] door Herman
==Galerij==
<gallery>
Afbeelding:katelijne2.jpg|'''Begin Katelijnestraat'''
Afbeelding:katelijne3...jpg|'''...Galerij in de Katelijnestraat'''
Afbeelding:...|'''...'''
</gallery>
Anonieme gebruiker