Telenet: verschil tussen versies

220 bytes toegevoegd ,  29 maart
k
+ Varia: KV
k (Heeft het beveiligingsniveau voor "Telenet" gewijzigd: std ([Hernoemen=Alleen automatisch bevestigde gebruikers toestaan] (vervalt niet)))
k (+ Varia: KV)
 
Op 14 november 1997 huldigde de Mechelaar [[Luc Van den Brande]]<!--Mechelaar: toon rode link zolang geen MM-artikel bestaat--> (<span title="Christelijke Volkspartij, later hernoemd tot CD&amp;V">CVP</span>), toen de allereerste '[[wp:Minister-president|minister-president]]' van Vlaanderen,<ref group="N">Van den Brande was in functie van februari 1992 tot juli '99. Zijn enige voorganger, [[wp:Gaston Geens|Gaston Geens]], droeg nog de alledaags klinkende titel 'voorzitter' van de Vlaamse Executieve; pas onder Van den Brande III veranderden in 1992-'93 de benamingen van de regering en van haar topfunctie. Haar 'gemeenschapsministers' heten sindsdien eenvoudig Vlaamse ministers.</ref> de nieuwe gebouwen in, toegeschouwd door de federale minister van Telecommunicatie [[wp:Elio di Rupo|Elio di Rupo]]. In verscheidene stappen was het project Telenet Vlaanderen onder de opeenvolgende regeringen Van den Brande gegroeid. Geruchten deden in die tijd de ronde dat de regeringsleider zwaar [[wp:Lobbyen|gelobbyd]] had om het nog uit de grond te stampen technologisch vooruitstrevende kabelnetwerkbedrijf naar zijn geboortestad te krijgen.
 
==Varia==
Van meet af aan vervulde Telenet een publieke nevenrol: Het vanouds "achter de kazerne" genoemde voetbalstadion van [[KV Mechelen]] ligt sindsdien achter de hogervermelde vestiging van de belangrijke sponsor.
 
==Galerij==
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.499

bewerkingen