Telenet: verschil tussen versies

1 byte toegevoegd ,  29 maart
k
(Filmlinks YtNew; std; geredigeerd. Internet, telefonie en televisie' volstaat: productendetails maken dit artikel al te gauw voorbijgestreefd. Onzin over slechts 2 Mechelse kazernes vervangen door ze alle drie te noemen.)
k (→‎Geschiedenis: fiks typo)
De door Telenet ingenomen site was de voormalige vestiging van de [[wp:Logistiek|logistieke]] diensten van het [[wp:Defensie van België|Belgische leger]]: de [[Baron Michelkazerne]], die net als de [[Delobbekazerne|Delobbe]]- en [[Dossinkazerne]]s iets voor het laatste kwart van de 20e eeuw gesloten werd, ruim voor de afschaffing van de militaire dienstplicht ten laste van uitsluitend mannelijke landgenoten. De diensten verhuisden van de Mechelse kazernes naar een nieuwe te [[Mechelse rand#Peutie|Peutie]]. Na jaren leegstand werd het fraaie, imposante oude gebouw aan de Liersesteenweg ten behoeve van Telenet afgebroken, op de aldus verweesde hoofdpoort en op de hoek met de [[Caputsteenstraat]] een rond torentje na.
 
Op 14 november 1997 huldigde de Mechelaar [[Luc Van den Brande]]<!--Mechelaar: toon rode link zolang geen MM-artikel bestaat--> (<span title="Christelijke Volkspartij, later hernoemd tot CD&amp;V">CVP</span>), toen de allereerste '[[wp:Minister-president|minister-president]]' van Vlaanderen,<ref group="N">Van den Brande was in functie van februari 1992 tot juli '99. Zijn enige voorganger, [[wp:Gaston Geens|Gaston Geens]], droeg nog de alledaags klinkende titel 'voorzitter' van de Vlaamse Executieve; pas onder Van den Brande III veranderden in 1992-'93 de benamingen van de regering en van haar topfunctie. Haar 'gemeenschapsministers' heten sindsdien eenvoudig Vlaamse ministers.</ref> de nieuwe gebouwen in, toegeschouwd door de federale minister van Telecommunicatie [[wp:Elio di Rupo|Elio di Rupo]]. In verscheidene stappen was het project Telenet Vlaanderen onder de opeenvolgende regeringen Van den Brande gegroeid. Geruchten deden in die tijd de ronde dat de regeringsleider zwaar [[wp:Lobbyen|gelobbyd]] had om het nog uit de grond te stampen technologisch vooruitstevendevooruitstrevende kabelnetwerkbedrijf naar zijn geboortestad te krijgen.
 
==Galerij==
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.499

bewerkingen