Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Mechelen Mapt

211 bytes toegevoegd, 17 jan 2019 04:54
Update. De essentie van het encyclopedisch project MM is de eerste M; de tweede blijft bijzaak.
<div class="FrL" style="border:0;">__TOC__</div>
'''Mechelen Mapt''' (''deze site'') is een onafhankelijk, niet-commercieel internetproject in de vorm van een [[wiki]]. De site is een encyclopedie over de stad Mechelen met haar deelgemeenten.
 
In artikels kan men op een kaart plaatsen aanduiden en paden tekenen; ook diverse polygonen horen bij het gamma. Hiertoe maakt Mechelen Mapt gebruik van de Google Maps-software.
==Geschiedenis==
De naam "Mechelen Mapt" is gegeven naar analogie van "[[Mechelen Blogt]]", destijds een zusterproject. Het paradepaardje van de site was een Google Maps kaart, waarop alle artikels gelokaliseerd konden worden per categorie. Vandaar de naam "Mapt", een vernederlandste werkwoordsvorm afkomstig van het Engelse ''map'', wat (land)kaart betekent.
Wegens gebrek aan onderhoud werd de kaart drie jaar later van de site gehaald en uiteindelijk functioneerde de gehele wiki niet meer. Het zou duren tot in maart 2010 vooraleer de wiki terug opgestart werd, ditmaal als onafhankelijk project. Nu kon men in artikels op een kaart plaatsen aanduiden en paden tekenen; ook diverse polygonen hoorden bij het gamma. Hiertoe benutte Mechelen Mapt de Google Mapssoftware. Sedert medio 2018 vertoont die echter [[Forum:Mededelingen#Gebrekkige_pseudotags|een probleem]], wat geenszins ons project bedreigt —‍  al wordt er een oplossing voor gezocht.
==Overzicht==
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.437
bewerkingen