Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Mechelen Mapt

387 bytes toegevoegd, 1 jan 2019 07:18
Update.
{{translation|Description of this site.}}
<div class="FrL" style="border:0;">__TOC__</div>
'''Mechelen Mapt''' (''deze site'') is een onafhankelijk, niet-commercieel internetproject in de vorm van een [[wiki]]. De site is een encyclopedie over stad Mechelen.
De naam "In artikels kan men op een kaart plaatsen aanduiden en paden tekenen; ook diverse polygonen horen bij het gamma. Hiertoe maakt Mechelen Mapt" is gegeven naar analogie van "[[Mechelen Blogt]]", een zusterproject. Het paradepaardje gebruik van de site is een Google Maps kaart, waarop alle artikels gelokaliseerd kunnen worden per categorie. Vandaar de naam "Mapt", een vernederlandste werkwoordsvorm afkomstig van het Engelse ''map'', wat (land)kaart betekent-software.
==Geschiedenis==
Mechelen Mapt werd opgericht in januari 2006 door [[Memori]], een onderzoeksinstelling verbonden aan de [[Katholieke Hogeschool Mechelen]] (nu Thomas More). De site heeft altijd een gematigd succes gekend.
Wegens gebrek aan onderhoud werd de kaart drie jaar later De naam "Mechelen Mapt" is gegeven naar analogie van "[[Mechelen Blogt]]", destijds een zusterproject. Het paradepaardje van de site gehaald en uiteindelijk functioneerde de gehele wiki niet meerwas een Google Maps kaart, waarop alle artikels gelokaliseerd konden worden per categorie. Het zou duren tot in maart 2010 totdat Vandaar de wiki terug opgestart werdnaam "Mapt", een vernederlandste werkwoordsvorm afkomstig van het Engelse ''map'', wat (land)kaart betekent.
==Kaart==Mechelen Mapt maakt gebruik Wegens gebrek aan onderhoud werd de kaart drie jaar later van de Google Maps-software, waarmee men site gehaald en uiteindelijk functioneerde de gehele wiki niet meer. Het zou duren tot in artikels bepaalde plaatsen kan aangeven op een kaart. Ook paden en diverse polygonen kunnen uitgetekend wordenmaart 2010 vooraleer de wiki terug opgestart werd.
==Overzicht==
Als lezer krijgt u snel een idee van de voorhanden artikels door inkijken van de [categorieën. Daarnaar vindt u in het linkermenu van elke pagina de link ''[Speciaal:Categorieën|CategorieënOnderwerpen]]''. Ondervindt u een praktisch probleem met de technische werking of aangaande het beheer van de site, kijk dan even in de ''[[Forum:Mededelingen|Mededelingen]]'' of men er al mee begaan is.
==URL's==
Deze site is bereikbaar via vier twee adressen:
* http://mechelen.mapt.be/
* http://mapt.be/ - Domeinnaam (alles wat voor ".mapt.be" wordt geplaatst wordt doorverwezen naar mechelen.mapt.be)<br />* Ouder doorverwijzingsadres: http://mechelenmapt.org/ - Doorverwijzingsadres(zou nog bestaan maar zelden bruikbaar zijn)<br />* Het vroegere adres van Mechelen Mapt: <nowiki>http://mapt.stadmechelen.be/ - Vroegere adres van Mechelen Mapt</nowiki>
==Links==
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.437
bewerkingen