Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Louis Neefs

258 bytes toegevoegd, 23 jul 2018 14:02
defaultsort (onder zijn algemeen bekende naam) in hoofdletters; inleidende paragraaf herschreven (welke kennelijke noodzaak doet vermoeden dat ook de rest nazicht zou vergen)
{{translation|One of the most succesfull male singers in Flanders, with ties to Mechelen}}
[[Afbeelding:louisneefs1.jpg|thumb|400px|<div style="text-align:center;">'''Louis Neefs'''</div>]]'''Louis Neefs''' werd als Ludwig Neefs geboren in Gierle op 8 augustus 1937. De grootste tijd van zijn Lagere School heeft hij doorgebracht in de Lagere School te Gierle, waar hij zelfs les kreeg van zijn eigen vader. In het Middelbaar Onderwijs heeft Louis verschillende scholen doorlopen, waaronder de Jezuietenschool in Turnhout, het [[Sint-Romboutscollege]] in [[Mechelen]] en daarna, alweer in Mechelen, de [[Technische Scholen Mechelen]].
De als '''Louis Neefs''' bekende '''Ludwig Adèle Maria Jozef Neefs''', geboren te Gierle op 8 augustus 1937 en overleden te Lier op 25 december 1980, bracht zijn lagereschooltijd voornamelijk door in zijn geboortedorp, waar hij zelfs les kreeg van zijn eigen vader. Het middelbaar onderwijs doorliep Louis in verscheidene scholen, waaronder in Turnhout de Jezuïetenschool{{Bron?|Is dit de eigennaam van die school, of een indicatie die een kleine letter 'j' zou vergen?}} en in [[Mechelen]] eerst het [[Sint-Romboutscollege]] en dan de [[Technische Scholen Mechelen]]. Zijn betrachting was om Technisch Tekenaar technisch tekenaar te worden met als specialiteit Bruggenbouw. Tijdens zijn collegetijd kwam zijn zangerstalent aan het licht en zijn eerste muzikale vorming kreeg hij in het Sint-Romboutscollegekoor. Tijdens zijn studies aan de Technische School leerde Louis de gitaar bespelen. Tijdens zijn studententijd waren zang en muziek slechts een hobby naast het voetbal. Louis begeleidde zichzelf op de gitaar bij het zingen van liedjes van Jo Erens en Fritz Rademaker. Louis trad aanvankelijk op voor familie en kennissen en werd uiteindelijk zanger in het groepje 'Sun Spot' (Einde van de jaren '50 van de Twintigste Eeuw). Via optredens en talentenjachten kreeg hij een platencontract aangeboden.
Jacques Kluger, vader van Jean Kluger, bracht Louis Neefs voor het eerst in contact met de platenbusiness. Dat resulteerde in kwalitatief sterke nummers die ook bij het publiek bleken aan te slaan, zoals'' 'Anita my love'.'' In 1959 stond hij in de Belgische ploeg tijdens de Europabeker te Knokke. De eerste hit,'' 'Ein kleines Kompliment','' kwam er in 1960 - het jaar dat Louis huwde - en betekende de doorbraak voor een onstuitbare carriere met vele singles en langspeelplaten.
</youtube></div></div>
</div><br />
 
==Bronnen==
<div class="References">
<references />
</div>
 
==Voetnoten==
<div class="References">
<references group="N" />
</div>
[[Categorie:Musici]]
{{DEFAULTSORT:NEEFS, LOUIS}
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.497
bewerkingen