Frederik de Merodestraat: verschil tussen versies

→‎Gebouwen: Herschrijving (zonder vermelding van een ter ziele gegane 'doodgewone' winkel) in wat meer geografische volgorde.
k (→‎Geschiedenis: Afgesplitst hoofdstuk 'Gebouwen' (al vergt dit eigenlijk wel meer dan wat er nu staat))
(→‎Gebouwen: Herschrijving (zonder vermelding van een ter ziele gegane 'doodgewone' winkel) in wat meer geografische volgorde.)
 
==Gebouwen==
In het begin van de Frederik de Merodestraat bevinden zichwas het recentstehoofdkwartier politiekantoor,van de [[wp:Socialistische Partij Anders|SP.a]] afdeling Mechelen gevestigd. Verderop staan het [[Huis Cadix]], de [[Sint-Janskerk]] en aan de andere kant de gebouwen van het voormalige [[Groot Seminarie]], ontstaan in 1595 uit het destijdsae Standonckcollege. DeOp beroemdede hoek bij het [[KoninklijkeHof Beiaardschoolvan Busleyden]] wasen erde gevestigdeertijdse [[Berg van 1947Barmhartigheid]] totstaat 2011,[[Schipke|'t enSchipke]] bij het beginwaarin van de1947 straattot het2011 hoofdkwartierde van deberoemde [[wp:SocialistischeKoninklijke Partij Anders|SP.aBeiaardschool]] afdelingwas. Mechelen (inAan de voormaligeoverzijde lampenwinkelnaar vanhet deeinde familietoe Cottenie)vindt men het recentste politiekantoor.
 
==Aanpalende straten==
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
14.490

bewerkingen