Tervuursesteenweg (straat): verschil tussen versies

3 bytes verwijderd ,  22 feb 2008 21:04
geen bewerkingssamenvatting
==Beschrijving==
[[Afbeelding:jubellaan1.jpg|thumb|'''De Jubellaan''']]
De '''Tervuursesteenweg''' is een baan, buiten de Ringring van '''[[Mechelen]]''', die start aan de '''[[Colomabrug]]'''. De Colomabrug ligt achter het station van Mechelen over de '''[[Leuvense Vaart]]'''.
 
Bij het begin van de Tervuursesteenweg vinden we de '''Coloma''', waar oa les wordt gegeven aan toekomstige '''kappers en kapsters, bakkers, receptionisten''', alsook studenten die geinteresseerd zijn in '''toerisme'''.
 
De Tervuursesteenweg snijdt de '''parochie Coloma''' in twee delen. Wanneer men van Mechelen binnenstad alzo de Tervuursesteenweg oprijdt, vinden we links straten en pleinen die uitlopen op de Leuvense Vaart en rechts straten en pleinen die uitlopen op de '''[[Jubellaan]]'''.
In het begin van de Tervuursesteenweg vinden we de '''[[Colomakerk|Kerk van Coloma]]''' die, anno 2007, in een belabberde en gevaarlijke staat verkeerd. Hierover is door oa het stadsbestuur al enorm gebakkeleid wat er met dit gebouw moet gebeuren.
[[Afbeelding:colomakerk1.jpg|thumb|left|'''De [[Colomakerk]]''']]
Verderop, langs de linkerkant, vinden we de '''[[Leliestraat]]''' die verbinding maakt met het plein, waar de '''Nieuwenieuwe Zwemdokzwemdok''' van Mechelen is gevestigd.
 
Een kleine kilometer verderop vinden we de '''eerste woonwijken'''. De oudste woonwijken zijn te herkennen aan de huizen met een '''donkere kleur''' en behoren tot een sociale woonwijk, gebouwd rond 1920. Hier vinden we oa de '''[[Beukstraat]]'''.
Even verderop merken we de latere woonwijk (gebouwd rond 1970) en herkennen we het nieuw aangelegde plein aan de '''[[Abeelstraat]]'''.
 
Eens de '''[[Jozef Verbertstraat]]''' gepasseerd zien we de laatst opgetrokken woonwijk (Gebouwdgebouwd rond 1975). Hier vinden we ook het '''[[dienstencentrum Abeel]]'''.
 
Uiteindelijk zien we de megablokken van de '''[[Mahatma Ghandistraat]]'''. Zij zijn niet gelegen aan de Tervuursesteenweg, maar neergezet in de '''driehoek''' waar de Tervuursesteenweg en de Jubellaan elkaar tegemoet komen.
 
De meesten van deze woonwijken horen toe tot de '''Mechelse Goedkope Woningen''', een Mechelse VZW (?) die zorgt voor goede behuizing voor de '''Minderminder Gegoedengegoeden'''.
 
Eens voorbij de woonblokken van de Mahatma Gandhistraat botst de Tervuursesteenweg op de Jubellaan (Aan de '''Baarbeek'''). Steekt men de Jubellaan over, dan belandt men in de '''[[Geerdegemstraat]]'''. Slaat men echter links af naar de gemeente '''Hofstade toe (Provincieprovincie Brabant)''' dan vervolgt de Tervuursesteenweg zijn weg, via '''Hofstade, Elewijt, Perk, enz. helemaal tot in Tervuren'''.
 
==Geschiedenis==
Anonieme gebruiker