Telenet: verschil tussen versies

124 bytes toegevoegd ,  30 jul 2007 21:01
geen bewerkingssamenvatting
[[Afbeelding:telenet.jpg]]
 
'''Het hoofdkantoor van '''Telenet''' bevindt zich aan de [[Liersesteenweg]].'''
 
 
[[Translation]]
 
==Beschrijving==
'''Telenet''' is, naast '''Belgacom''', een van de grootste internetproviders'''Internetproviders''' in Vlaanderen. Hun hoofdbureau bevindt zich aan de '''Liersesteenweg'''. Telenet biedt naast '''Internet en Telefonie ook TV-films aan via PC-TV''' (Tot nu toe enkel voor '''PC''', niet voor '''Apple MacintoshgebruikersMacintosh'''gebruikers). Ook verkoopt Telenet '''grote netwerken van vaste telefonie''' voor grote ondernemingen.
 
==Voorgeschiedenis==
De site, nu ingenomen door Telenet, was vroeger een kazerne'''Kazerne'''. Door de jaren heen waren er 2 kazernes in Mechelen : De '''[[Dossinkazerne]]''' aan de ring en de '''[[Baron Michelkazerne]]''' aan de Liersesteenweg.
 
Op de hoek van de '''[[Liersesteenweg]]''' en de '''[[Caputsteenstraat]]''' staat nog een '''gebouwtje/torentje''' dat ooit een hoekpunt was van de voormalige kazerneKazerne. In de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw hebben hier '''duizenden jonge mannen''' hun '''militaire dienstplicht''' vervuld. In de kazerneKazerne aan de Liersesteenweg waren de '''Logistieke Diensten''' gevestigd van het '''Belgische leger'''. Eind jaren 70 zijn al deze diensten verhuisd naar de kazerneKazerne van '''Peutie'''. De kazerne in Mechelen heeft een lange tijd leeg gestaan en is stilaan vervallen geraakt.
 
Uiteindelijk werd de hele kazerneKazerne met de grond gelijk gemaakt (op het hoekpunt na) en zijn de vrijgekomen gronden ingenomen geworden door Telenet. Geruchten deden in die tijd de ronde dat '''[[Luk van den Brande]]''' (toen '''Vlaams Minister-President''') zwaar gelobbyd heeft om Telenet naar '''[[Mechelen]]''' te krijgen.
 
==Externe Links==
Anonieme gebruiker