Utopolis Mechelen: verschil tussen versies

146 bytes toegevoegd ,  28 jun 2014 11:42
geen bewerkingssamenvatting
k (Beveiligde "Utopolis": just2Bsure ([edit=autoconfirmed] (vervalt niet) [move=autoconfirmed] (vervalt niet)))
{{Translation|Description of Mechelen Cinema/Theatre}}
 
[[Bestand:Mechelen_Utopolis.jpg|thumb|400px|<center>'''Utopolis Mechelen'''</center>]]
 
'''Utopolis''' is het enige bioscoopcomplex van [[Mechelen]]. De bioscoop is gesitueerd naast de [[Nekkerhal]]. De keten Utopolis is ook aanwezig in Lommel, Aarschot en Turnhout.
 
{{c|Movies, moments and more...|slogan van Utopolis}}
==Geschiedenis==
Utopolis [[Mechelen]] opende op 20 december 1994 de deuren, toen nog onder de naam Cinecity. In de eerste week van zijn bestaan kreeg het bioscoopcomplex al meteen meer dan 17.000 bezoekers over de vloer. Mechelen had het dan ook lange tijd zonder Cinemabioskoop moeten stellen. De meeste Mechelaars en streekgenoten trokken jarenlang naar [[wp:Kinepolis|Kinepolis]] in Brussel of Metropolis in Antwerpen voor hun avondje filmplezier.
 
Vanaf de start verhoogde Cinecity continu zijn bezoekersaantal. In het najaar van 2003 - na de overname door het Luxemburgse Utopia - werd het bioscoopcomplex omgedoopt tot Utopolis Mechelen. De naamsverandering ging opnieuw gepaard met een sterke toename van het aantal toeschouwers.
 
==Prime Drive-In Movies==
De "Prime [[wp:Drive-in|Drive-in]] Movies" van Utopolis zijn heel de Zomerzomer te bekijken in het Sportpark De Nekker. Films zijn te bewonderen tot 18 augustus en dit telkens op Vrijdag en Zaterdag.
 
De Inritinrit bevindt zich aan de Parkingparking van Utopolis en Kaskrakerskaskrakers worden geserveerd in een Zomersezomerse Sfeersfeer met Cocktailscocktails en Livemuzieklivemuziek. Het geluid van de films is te ontvangen via de Autoradioautoradio.
 
==Openbaar vervoer==
* De bushalte (lijn 2) doet dienst vanaf het station door de binnenstad en .
==Adres/Contact==
*Utopolis Mechelen
*[[http://goo.gl/maps/qfKSD Spuibeekstraat]] 5
*2800 Mechelen
*Tel : 015 / 55 77 33
Controleur, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
12.937

bewerkingen