Battelsesteenweg: verschil tussen versies

17 bytes toegevoegd ,  28 jun 2014 07:07
k
Verduidelijking
k (Verduidelijking)
Vanaf een zetelfabriekje ietje verderop, komt de rooilijn aan weerszijden verder van de baan en vindt men op de hoek van de '''Boetestraat''' de kleuter- en lagere school BSGO ''‍'De Spreeuwen'‍'' en er tegenover een bloemenzaak. In dit veelal recentelijker bebouwde noordelijk traject zijn de commerciële gebouwen talrijker en ruimer en ook de woningen zijn breder. Men merkt er de enige [[wp:Škoda Auto|Skodagarage]] in Mechelen, een bank- en een accountancykantoor en een [[wp:Carrefour Market|''Carrefour Market'']] (vroeger Unic).
 
Bij de '''Kapelleblokstraat''' ligt de groothandel in speelgoed ''Dima'' (waar men in de jaren 1960-'70 door grote ramen het machinaal vullen van kleine flesjes ''Coca Cola'' kon volgen) aan een verhoogd weggetje en verderop treft men de galerij van grafische werken ''[[Hangar 311]]'' naast het bedrijf van reklamebelettering ''XL'', de ruitersportartikelenwinkel ''Horsewhip'', een handel in aquariums en siervissen en een verhuurpunt van ''[[wp:Europcar|Europcar]]'' in een benzinestation. Op dit stuk van de steenweg zijn ook enkele café's, waaronder ''Den Eik'' bij de al minstens sinds de 13e eeuw zo geheten locatie aan de huidige '''Landweg'''. Vooraan op die hoek staat het frietkraam ''‍'bij An en Stefan'‍''. Vrijwel hier tegenover vonden [[De Outlaws]] (een beruchte motorclub uit het Mechelse) een onderkomen op het kasteeldomein ''Beaulieu'', ook gekend als ''‍'het kasteeltje van Michiels'‍'' dat achter een huizenrij heen noordelijk aan het pad tussen de '''Neerweg''' en de [[Dijle]], oostelijk aan deze rivier en zuidelijk aan de [[Frans Broersstraat#Omkadering:_de_Bethani.C3.ABnpolder|Bethaniënpolder]] paalt. Waar dat padNeerwegpad rechtdoor loopt, maakt diehet wegdek van de Neerweg een rechte hoek en loopt parallel met de Battelsesteenweg en de Hogeweg tot hijhet ter hoogte van de dorpskern via een rechte hoek naar de Hogeweg voert.
 
De van aan de Landweg tot aan de Hogeweg kaarsrechte Battelsesteenweg vertoont nagenoeg louter woonhuizen en weinig commerciële panden, zoals op de hoek van de Neerweg, waar een bakkerszaak sinds 2009 in een nieuwbouw het café ''Battel&thinsp;'Inn '' ofte ''Battelhof'' verving, wat verder een kapsalon en nog, aan de linkerkant, de door vaklui vanouds gekende klein- en groothandel in elektrisch materieel ''Piscaer'' die vanuit de [[Korte Pennincstraat]] naar een nieuwbouw ter hoogte van de eertijdse ''Le Peigné'' is overgebracht. Daar tegenover is er een [[wp:SEAT|Seatgarage]] en voorbij de overbrugging door de E19, opnieuw links, het 21e-eeuws kantorencomplex ''Business Park E19''. Hierin is ondermeer een filiaal gevestigd van Agfa-Gevaert NV,<ref>{{Citeer web
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
14.862

bewerkingen