Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Battelsesteenweg

1.005 bytes toegevoegd, 28 jun 2014 02:17
Bebouwing, handelszaken en zijstraten: Aanvullingen.
Bij de '''Kapelleblokstraat''' ligt de groothandel in speelgoed ''Dima'' (waar men in de jaren 1960-'70 door grote ramen het machinaal vullen van kleine flesjes ''Coca Cola'' kon volgen) aan een verhoogd weggetje en verderop treft men de galerij van grafische werken ''[[Hangar 311]]'', de ruitersportartikelenwinkel ''Horsewhip'' en een handel in aquariums en siervissen. Op dit stuk van de steenweg zijn ook enkele café's, waaronder ''Den Eik'' bij de al minstens sinds de 13e eeuw zo geheten locatie aan de huidige '''Landweg'''. Vooraan op die hoek staat het frietkraam ''‍'bij An en Stefan'‍''. Vrijwel hier tegenover vonden [[De Outlaws]] (een beruchte motorclub uit het Mechelse) een onderkomen op het kasteeldomein ''Beaulieu'', ook gekend als ''‍'het kasteeltje van Michiels'‍'' dat achter een huizenrij heen noordelijk aan de '''Neerweg''', oostelijk aan de Dijle en zuidelijk aan de [[Frans Broersstraat#Omkadering:_de_Bethani.C3.ABnpolder|Bethaniënpolder]] paalt.
De van hier tot aan de Hogeweg kaarsrechte Battelsesteenweg vertoont voorbij de Landweg nagenoeg louter woonhuizen en weinig commerciële panden, zoals op de hoek van de Neerweg, waar een bakkerszaak sinds 2009 in een nieuwbouw het café ''Battel&thinsp;'Inn '' ofte ''Battelhof'' verving, wat verder een kapsalon en nog, aan de linkerkant, de door vaklui vanouds gekende klein- en groothandel in elektrisch materieel ''Piscaer'' werd die vanuit de [[Korte Pennincstraat]] naar een nieuwbouw ter hoogte van de eertijdse ''Le Peigné'' is overgebracht. Daar tegenover is er een [[wp:SEAT|Seatgarage]] en voorbij de overbrugging door de E19, opnieuw links, het 21e-eeuws kantorencomplex ''Business Park E19''. Hierin is ondermeer een filiaal gevestigd van Agfa-Gevaert NV,<ref>{{Citeer web|url=http://www.pharmaceutical-business-review.com/companies/agfa_gevaert_nv/locations|title=Agfa-Gevaert NV - Locations|language=en|publisher=Pharmaceutical Business Review|accessdate=2014-06-28}}</ref> de specialist in industriële en medische beeldvorming uit [[wp:Mortsel|Mortsel]]. Er naast is een ''Hobbit Hotel''.
Uiteindelijk loopt Vanaf de Battelsesteenweg onder een brug van [[Hogeweg]] leidt de tweede straat rechts, de E19. Hier vinden we ook Agfa EuropeTolhuisstraat, een onafhankelijk deel van fotofabrikant [naar het prachtig gerestaureerd [wphttps:Agfa-Gevaert|Agfa-Gevaert//inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/1542 Tolhuis]] uit . Van het einde van de Hogeweg kan men via de Zennegatvaart het [[wp:Mortsel|MortselZennegat]]bereiken.
Vanaf Op de [[Hogeweg]] leidt Battelsesteenweg vlak na de tweede straat rechts, draai naar de TolhuisstraatBattelbrug toe, naar het prachtig gerestaureerd [https://inventarisis er een apotheek van ''De Lindeboom'' en ernaast een krantenwinkel.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/1542 Tolhuis]Even voor de brug treft men de broodjeszaak ''Iris't'' bezijden een bakkerswinkel.
==Galerij==
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.497
bewerkingen