Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Battelsesteenweg

75 bytes toegevoegd, 28 jun 2014 00:46
Bebouwing, handelszaken en zijstraten: Frietkraam
Vanaf een zetelfabriekje ietje verderop, komt de rooilijn aan weerszijden verder van de baan en vindt men op de hoek van de '''Boetestraat''' de kleuter- en lagere school BSGO ''‍'De Spreeuwen'‍'' en er tegenover een bloemenzaak. In dit veelal recentelijker bebouwde noordelijk traject zijn de commerciële gebouwen talrijker en ruimer en ook de woningen zijn breder. Men merkt er de enige [[wp:Škoda Auto|Skodagarage]] in Mechelen, een bank- en een accountancykantoor en een [[wp:Carrefour Market|''Carrefour Market'']] (vroeger Unic).
Bij de '''Kapelleblokstraat''' ligt de groothandel in speelgoed ''Dima'' (waar men in de jaren 1960-'70 door grote ramen het machinaal vullen van kleine flesjes ''Coca Cola'' kon volgen) aan een verhoogd weggetje en verderop treft men de galerij van grafische werken ''[[Hangar 311]]'', de ruitersportartikelenwinkel ''Horsewhip'' en een handel in aquariums en siervissen. Op dit stuk van de steenweg zijn ook enkele café's, waaronder ''Den Eik'' bij de al minstens sinds de 13e eeuw zo geheten locatie aan de huidige '''Landweg'''. Vooraan op die hoek staat het frietkraam ''‍'bij An en Stefan'‍''. Vrijwel hier tegenover vonden [[De Outlaws]] (een beruchte motorclub uit het Mechelse) een onderkomen op het kasteeldomein ''Beaulieu'', ook gekend als ''‍'het kasteeltje van Michiels'‍'' dat achter een huizenrij heen noordelijk aan de '''Neerweg''', oostelijk aan de Dijle en zuidelijk aan de [[Frans Broersstraat#Omkadering:_de_Bethani.C3.ABnpolder|Bethaniënpolder]] paalt.
De door vaklui vanouds gekende klein- en groothandel in elektrisch materieel ''Piscaer'' werd vanuit de [[Korte Pennincstraat]] naar een nieuwbouw ter hoogte van de eertijdse ''Le Peigné'' overgebracht.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.497
bewerkingen