Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Battelsesteenweg

178 bytes toegevoegd, 28 jun 2014 00:36
Bebouwing, handelszaken en zijstraten: Correctie Outlaws. Nauwkeuriger. Zijstraten (die geen eigen artikel zullen krijgen maar wel doorverwijzing naar dit hoofdstuk) in vetjes
==Bebouwing, handelszaken en zijstraten==
<!-- TITEL VAN DIT HOOFDSTUK NIET WIJZIGEN ZONDER ALLE DOORVERWIJSPAGINA'S ERNAAR OOK AAN TE PASSEN!!!-->Vanaf de kleine ring rond Mechelen ziet men langs de Battelsesteenweg vooral oudere rijwoningen, een [[wp:Colruyt|''Bio Planet'']] supermarkt (waar lang de vloerbekleding- en behangpapierzaak ''Piessens'' was) en nauwelijks handelaaars, zoals een bakkerswinkel, een apotheek en een domoticabureel. In de omgeving van een arts- en van een tandartspraktijk wordt de steenweg gedwarst door de '''Koolstraat ''' en de [[Frans Broersstraat#Omkadering:_de_Bethani.C3.ABnpolder|Polderstraat]],<ref group="N">Op de zuidelijke hoek van de Polderstraat was tot in de tweede helft van de twintigste eeuw het café ''Taxi'', en net voorbij het andere hoekhuis het café ''&zwj;'t Spook'' (tot in de jaren 1963-'66) met daar tegenover een derde café, ''&zwj;'bij Cyriel'&zwj;'' genoemd (in 1955-'56 gemoderniseerd tot apotheek en inmiddels een wasserette).</ref> met een hoekhuis waarachter de oud-mouterij staat, benut door een schietclub en door ''City Rock'', een touwtechnisch bedrijf met aldaar ''[[wp:Klimhal|indoor climbing]]''. Aan de overzijde verdween de beenhouwer op de hoek en is er dan een wasserette.<ref group="N">Net voorbij de Koolstraat oogde de apotheek ''De Voorzorg'' die in 1955-'56 een cafeetje verving, zeer modern met een glasraam vanaf de begane grond en over de volle breedte. Toen de oude apotheker stopte, werd een apotheek van die mutualiteit aan de overzijde vóór de Polderstraat geopend. In het eerdere pand kwam een wassalon met zelfbediening.</ref> Net voorbij de [[Frans Broersstraat]] is er een uithaalchinees en wat verder een nachtwinkel. Bij het kruispunt Nattenhofstraat–Karperstraat '''Nattenhofstraat'''–'''Karperstraat''' was decennialang de [[wp:Volkswagen|Volkswagengarage]] ''Schippers'' gevestigd.
Vanaf een zetelfabriekje ietje verderop, komt de rooilijn aan weerszijden verder van de baan en vindt men op de hoek van de '''Boetestraat ''' de kleuter- en lagere school BSGO ''&zwj;'De Spreeuwen'&zwj;'' en er tegenover een bloemenzaak. In dit veelal recentelijker bebouwde noordelijk traject zijn de commerciële gebouwen talrijker en ruimer en ook de woningen zijn breder. Men merkt er de enige [[wp:Škoda Auto|Skodagarage]] in Mechelen, een bank- en een accountancykantoor en een [[wp:Carrefour Market|''Carrefour Market'']] (vroeger Unic).
Bij de '''Kapelleblokstraat ''' ligt de groothandel in speelgoed ''Dima'' (waar men in de jaren 1960-'70 door grote ramen het machinaal vullen van kleine flesjes ''Coca Cola'' kon volgen) aan een verhoogd weggetje en verderop treft men de galerij van grafische werken ''[[Hangar 311]]'', de ruitersportartikelenwinkel ''Horsewhip'' en een handel in aquariums en siervissen. Op dit stuk van de steenweg zijn ook enkele café's, waaronder ''Den Eik'' bij de al minstens sinds de 13e eeuw zo geheten locatie aan de huidige '''Landweg. De door vaklui vanouds gekende klein- en groothandel in elektrisch materieel ''Piscaer'' werd vanuit de . Vrijwel hier tegenover vonden [[Korte PennincstraatDe Outlaws]] naar (een beruchte motorclub uit het Mechelse) een nieuwbouw ter hoogte onderkomen op het kasteeldomein ''Beaulieu'', ook gekend als ''&zwj;'het kasteeltje van Michiels'&zwj;'' dat achter een huizenrij heen noordelijk aan de eertijdse ''Le Peigné'Neerweg''' overgebracht, oostelijk aan de Dijle en zuidelijk aan de [[Frans Broersstraat#Omkadering:_de_Bethani.C3.ABnpolder|Bethaniënpolder]] paalt.
Ook bevindt zich De door vaklui vanouds gekende klein- en groothandel in een van de zijstraten van de Battelsesteenweg, tussen de steenweg en elektrisch materieel ''Piscaer'' werd vanuit de [[Leuvense VaartKorte Pennincstraat]], het nieuwe onderkomen van [[De Outlaws]] (naar een beruchte motorclub uit het Mechelse), die eerder gebruik had gemaakt nieuwbouw ter hoogte van het kasteeldomein Beaulieu, ook gekend als de eertijdse ''Le Peigné'het kasteeltje van Michiels', tegenover de Landweg en net voor de Neerwegovergebracht.
Uiteindelijk loopt de Battelsesteenweg onder een brug van de E19. Hier vinden we ook Agfa Europe, een onafhankelijk deel van fotofabrikant [[wp:Agfa-Gevaert|Agfa-Gevaert]] uit [[wp:Mortsel|Mortsel]].
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.499
bewerkingen