Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Battelsesteenweg

283 bytes toegevoegd, 27 jun 2014 23:45
k
Bebouwing, handelszaken en zijstraten: inlasje
==Bebouwing, handelszaken en zijstraten==
Vanaf de kleine ring rond Mechelen ziet men langs de Battelsesteenweg vooral oudere rijwoningen, een [[wp:Colruyt|''Bio Planet'']] supermarkt (waar lang de vloerbekleding- en behangpapierzaak ''Piessens'' was) en nauwelijks handelaaars, zoals een bakkerswinkel, een apotheek en een domoticabureel. In de omgeving van een arts- en van een tandartspraktijk wordt de steenweg gedwarst door de Koolstraat en de [[Frans Broersstraat#Omkadering:_de_Bethani.C3.ABnpolder|Polderstraat]], <ref group="N">Op de zuidelijke hoek van de Polderstraat was tot in de tweede helft van de twintigste eeuw een café, en net voorbij het andere hoekhuis het café ''&zwj;'t Spook'' met daar tegenover een derde café.</ref> met een hoekhuis waarachter de oud-mouterij staat, benut door een schietclub en ''City Rock'', een touwtechnisch bedrijf met aldaar ''[[wp:Klimhal|indoor climbing]]''. Aan de overzijde verdween de beenhouwer op de hoek en is er dan een wassalon<ref group="N">Net voorbij de Koolstraat oogde de apotheek ''De Voorzorg'' tegen 1960 zeer modern met een glasraam vanaf de begane grond en over de volle breedte. Toen de oude apotheker stopte, werd een apotheek van die mutualiteit aan de overzijde vóór de Polderstraat geopend. In het eerdere pand kwam een wassalon met zelfbediening.</ref> en net voorbij de [[Frans Broersstraat]] een uithaalchinees en wat verder een nachtwinkel. Bij het kruispunt Nattenhofstraat–Karperstraat was decennialang de [[wp:Volkswagen|Volkswagengarage]] ''Schippers'' gevestigd.
Vanaf een zetelfabriekje ietje verderop, komt de rooilijn aan weerszijden verder van de baan en vindt men op de hoek van de Boetestraat de kleuter- en lagere school BSGO ''&zwj;'De Spreeuwen'&zwj;'' en er tegenover een bloemenzaak. In dit veelal recentelijker bebouwde noordelijk traject zijn de commerciële gebouwen talrijker en ruimer en ook de woningen zijn breder. Men merkt er de enige [[wp:Škoda Auto|Skodagarage]] in Mechelen, een bank- en een accountancykantoor, en een [[wp:Carrefour Market|''Carrefour Market'']] (vroeger Unic).
Bij de Kapelleblokstraat ligt de groothandel in speelgoed ''Dima'' (waar ooit een vullerij men in de jaren 1960-70 door grote ramen het machinaal vullen van kleine flesjes ''Coca Cola'' waskon volgen) aan een verhoogd weggetje en verderop treft men de galerij van grafische werken ''[[Hangar 311]]'', de ruitersportartikelenwinkel ''Horsewhip'', en een handelaar handel in aquariums en siervissen,. Op dit stuk van de steenweg zijn ook enkele café's, waaronder ''Den Eik'' bij de al minstens sinds de 13e eeuw zo geheten locatie aan de huidige Landweg. De door vaklui vanouds gekende klein- en groothandel in elektrisch materieel ''Piscaer'' werd vanuit de [[Korte Pennincstraat]] naar een nieuwbouw ter hoogte van de eertijdse ''Le Peigné'' overgebracht.
Ook bevindt zich in een van de zijstraten van de Battelsesteenweg, tussen de steenweg en de [[Leuvense Vaart]], het nieuwe onderkomen van [[De Outlaws]] (een beruchte motorclub uit het Mechelse), die eerder gebruik had gemaakt van het kasteeldomein Beaulieu, ook gekend als 'het kasteeltje van Michiels', tegenover de Landweg en net voor de Neerweg.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.499
bewerkingen