Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Battelsesteenweg

9 bytes toegevoegd, 27 jun 2014 23:04
k
Bebouwing en handelszaken: preciezer
Vanaf een zetelfabriekje ietje verderop, komt de rooilijn aan weerszijden verder van de baan en vindt men op de hoek van de Boetestraat de kleuter- en lagere school BSGO ''‍'De Spreeuwen'‍'' en er tegenover een bloemenzaak. In dit veelal recentelijker bebouwde noordelijk traject zijn de commerciële gebouwen talrijker en ruimer en ook de woningen zijn breder. Men merkt er de enige [[wp:Škoda Auto|Skodagarage]] in Mechelen, een bank- en een accountancykantoor, een [[wp:Carrefour Market|''Carrefour Market'']] (vroeger Unic).
Vanaf de omgeving van de Kapelleblokstraat heeft men de groothandelaar groothandel in speelgoed ''Dima'' (waar ooit een flessenvullerij vullerij van kleine flesjes ''Coca Cola '' was), de galerij van grafische werken ''[[Hangar 311]]'', de ruitersportartikelenwinkel ''Horsewhip'', een handelaar in aquariums en siervissen,. Op dit stuk van de steenweg zijn ook enkele café's, waaronder ''Den Eik'' bij de al minstens sinds de 13e eeuw zo geheten locatie aan de huidige Landweg. De door vaklui vanouds gekende klein- en groothandel in elektrisch materieel ''Piscaer'' werd vanuit de [[Korte Pennincstraat]] naar een nieuwbouw ter hoogte van de eertijdse ''Le Peigné'' overgebracht.
Ook bevindt zich in een van de zijstraten van de Battelsesteenweg, tussen de steenweg en de [[Leuvense Vaart]], het nieuwe onderkomen van [[De Outlaws]] (een beruchte motorclub uit het Mechelse), die eerder gebruik had gemaakt van het kasteeldomein Beaulieu, ook gekend als 'het kasteeltje van Michiels', tegenover de Landweg en net voor de Neerweg.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.497
bewerkingen