Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Battelsesteenweg

59 bytes toegevoegd, 27 jun 2014 23:01
Bebouwing en handelszaken: @Gimycko: Laat opgemerkt: "de huidige Landweg" betreft de eigennaam van de straat, moest met hoofdletter blijven!
==Bebouwing en handelszaken==
Vanaf de kleine ring rond Mechelen ziet men langs de Battelsesteenweg vooral oudere rijwoningen, een [[wp:Colruyt|''Bio Planet'']] supermarkt (waar lang de vloerbekleding- en behangpapierzaak ''Piessens'' was) en nauwelijks handelaaars, zoals een bakkerswinkel, een apotheek en een domoticabureel. In de omgeving van een arts- en van een tandartspraktijk wordt de steenweg gedwarst door de Koolstraat en de [[Frans Broersstraat#Omkadering:_de_Bethani.C3.ABnpolder|Polderstraat]], met een hoekhuis waarachter de oud-mouterij staat. Aan de overzijde is er dan een wassalon en net voorbij de [[Frans Broersstraat]] een uithaalchinees en wat verder een nachtwinkel. Bij het kruispunt Nattenhofstraat–Karperstraat was decennialang de [[wp:Volkswagen|Volkswagengarage]] Schippers gevestigd. Vanaf een zetelfabriekje ietje verderop, komt de rooilijn aan weerszijden verder van de baan en vindt men op de hoek van de Boetestraat de kleuter- en lagere school BSGO ''‍Schippers'De Spreeuwen'‍'' en er tegenover een bloemenzaak. In dit veelal recentelijker bebouwde noordelijk traject zijn de commerciële gebouwen talrijker en ruimer en ook de woningen zijn breder. Men merkt er de enige [[wp:Škoda Auto|Skodagarage]] in Mechelen, een bank- en een accountancykantoor, een [[wp:Carrefour Market|''Carrefour Market'']] (vroeger Unic)gevestigd.
Vanaf een zetelfabriekje ietje verderop, komt de rooilijn aan weerszijden verder van de baan en vindt men op de hoek van de Boetestraat de kleuter- en lagere school BSGO ''‍'De Spreeuwen'‍'' en er tegenover een bloemenzaak. In dit veelal recentelijker bebouwde noordelijk traject zijn de commerciële gebouwen talrijker en ruimer en ook de woningen zijn breder. Men merkt er de enige [[wp:Škoda Auto|Skodagarage]] in Mechelen, een bank- en een accountancykantoor, een [[wp:Carrefour Market|''Carrefour Market'']] (vroeger Unic).  Vanaf de omgeving van de Kapelleblokstraat heeft men de groothandelaar in speelgoed ''Dima''(waar ooit een flessenvullerij van Coca Cola was), de galerij van grafische werken ''[[Hangar 311]]'', de ruitersportartikelenwinkel ''Horsewhip'', een handelaar in aquariums en siervissen,. Op dit stuk van de steenweg zijn ook enkele café's, inclusief waaronder ''Den Eik'' bij de al minstens sinds de 13e eeuw zo geheten locatie aan de huidige landwegLandweg. De door vaklui vanouds gekende klein- en groothandel in elektrisch materieel ''Piscaer'' werd vanuit de [[Korte Pennincstraat]] naar een nieuwbouw ter hoogte van de eertijdse ''Le Peigné'' overgebracht.
Ook bevindt zich in een van de zijstraten van de Battelsesteenweg, tussen de steenweg en de [[Leuvense Vaart]], het nieuwe onderkomen van [[De Outlaws]] (een beruchte motorclub uit het Mechelse), die eerder gebruik had gemaakt van het kasteeldomein Beaulieu, ook gekend als 'het kasteeltje van Michiels', tegenover de Landweg en net voor de Neerweg.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.497
bewerkingen