Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Battelsesteenweg

85 bytes verwijderd, 27 jun 2014 12:06
k
Handelaars: dubbele vermelding weggewerkt
==Handelaars==
Vanaf de Kleine Ring rond Mechelen ziet men lang de Battelsesteenweg vooral oudere arbeiderswoningen, een oud-mouterij en -brouwerij en weinig handelaars: een Bio Planet supermarkt, een bakkerswinkel, een apotheek, een wassalon, een afhaalchinees en een nachtwinkel. De steenweg wordt door de Koolstraat en de [[Polderstraat]] gedwarst. Voorbij het kruispunt Nattenhofstraat-Karperstraat (waar ooit Volkswagengarage Schippers was gevestigd), wordt de baan en ook het fiets- en voetpad breder en vinden meer handelaars een plaats voor hun commerciële activiteiten.
Voorbij het kruispunt Nattenhofstraat-Karperstraat (waar ooit Volkswagengarage Schippers was gevestigd), wordt de Nattenhofstraat merken we baan en ook het fiets- en voetpad breder en merkt men talrijker commerciële activiteiten, o.a. de enige Skodagarage in Mechelen, de kleuter- en lagere school BSGO ''‍'De Spreeuwen'‍'', de galerij van grafische werken [[Hangar 311]], een kleine Carrefour-vestiging (vroeger Unic), de groothandelaar in speelgoed ''Dima'', een winkel voor ruitersport, genaamd de ruitersportartikelenwinkel ''Horsewhip'', een handelaar in aquariums en siervissen, een galerij van tekeningen en schilderijen, enzkleine Carrefour-vestiging (vroeger Unic). Op dit stuk van de steenweg zijn ook enkele café's, inclusief ''Den Eik'' bij de al minstens sinds de 13e eeuw zo geheten locatie aan de huidige Landweg.
Ook bevindt zich in een van de zijstraten van de Battelsesteenweg, tussen de steenweg en de [[Leuvense Vaart]], het nieuwe onderkomen van [[De Outlaws]] (een beruchte motorclub uit het Mechelse), die eerder gebruik had gemaakt van het kasteeldomein Beaulieu, ook gekend als 'het kasteeltje van Michiels', tegenover de Landweg en net voor de Neerweg.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.497
bewerkingen