Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Battelsesteenweg

14 bytes verwijderd, 27 jun 2014 01:19
Kleine derde herschrijving
{{translation|One of the oldest roads from the city of Mechelen, in northwesternly direction , farther connecting to the West west and Northwestnorthwest}}[[Afbeelding:battelsesteenweg1.jpg|thumb|400px|<div class="center">'''Battelsesteenweg, zicht richting stad'''</div>]]
De '''Battelsesteenweg''' te [[Mechelen]] begint in het verlengde van de [[Adegemstraat]] aan de [[Koningin Astridlaan]] en [[Olivetenvest]] en eindigt in het gehucht [[Battel]] aan de [[Battelbrug]]. Even daarvoor ligt een linkse bocht waarin een vork afsplitst met rechts de [[Hogeweg]] die het gehucht inloopt, en rechtdoor een korte stijging tot de N16. Aldaar rechtsaf leidt naar het industrieterrein Mechelen Noord, naar de autosnelweg [[E19]], naar de noordelijke [[R6|grote ring]], en naar de [[R12|vesten]] bezijden de [[Dijle|Afleidingsdijle]], linksaf kan men naar [[Leest]] of via de Gentsesteenweg naar de deelgemeente [[Heffen]] of in de richtingen [[wp:Dendermonde|Dendermonde]], [[wp:Willebroek|Willebroek]], [[wp:Boom|Boom]] of [[wp:Sint-Niklaas|Sint-Niklaas]].
Vanaf de Kleine Ring rond Mechelen ziet men lang de Battelsesteenweg vooral oudere arbeiderswoningen, een oud-mouterij en -brouwerij en weinig handelaars: een Bio Planet supermarkt, een bakkerswinkel, een apotheek, een wassalon, een afhaalchinees en een nachtwinkel. De steenweg wordt door de Koolstraat en de [[Polderstraat]] gedwarst. Voorbij het kruispunt Nattenhofstraat-Karperstraat (waar ooit Volkswagengarage Schippers was gevestigd), wordt de baan en ook het fiets- en voetpad breder en vinden meer handelaars een plaats voor hun commerciële activiteiten.
Vanaf de Nattenhofstraat tot de Grote Brug in Battel merken we oa o.a. de enige Garage van Skoda in Mechelen, de Kleuterkleuter- en Lagere School lagere school BSGO "''&zwj;'De Spreeuwen" '&zwj;'' (volgens deskundigen, waaronder de inspectie, één van de beste basisscholen van het land), [[Hangar 311]], een kleine Carrefour-vestiging (vroeger Unic), Groothandelaar groothandelaar in speelgoed "''Dima"'', een winkel voor ruitersport, genaamd de "''Horsewhip"'', een handelaar in aquariums en siervissen, een galerij van tekeningen en schilderijen, enz. Op dit stuk van de Steenweg steenweg zijn ook enkele café's en een kleine taverne.
Ook bevindt zich in een van de zijstraten van de Battelsesteenweg, tussen de Steenweg steenweg en de [[Leuvense Vaart]], het nieuwe onderkomen van [[De Outlaws]] (een beruchte motorclub uit het Mechelse). Als je voor de oprit van de E19 rechts gaat [[Hogeweg]] en dan de tweede straat rechts (Tolhuisstraat) dan kom je het prachtig gerestaureerd Tolhuis tegen.
Uiteindelijk loopt de Battelsesteenweg onder een brug van de E19. Hier vinden we ook Agfa Europe, een onafhankelijk deel van fotofabrikant Agfa-Gevaert uit Mortsel.
 
Vanaf de [[Hogeweg]] leidt de tweede straat rechts, de Tolhuisstraat, naar het prachtig gerestaureerd Tolhuis.
 
==Galerij==
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.499
bewerkingen