Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Cosmas van Prant

192 bytes verwijderd, 5 aug 2013 22:21
-cat:Beroemdheden, +specifieke subcategorie van cat:Personen
'''Cosmas van Prant''' (1 april 1647 - 16 mei 1650) vervulde tussen 1610 en 1636 acht, of volgens sommige bronnen negen, termijnen de functie van burgemeester. Cosmas van Prant werd omwille van z'n politieke verdiensten door [[wp:Filips_IV_van_Spanje|Filips IV van Spanje]] op 1 april 1647 als ''achtmaal''' de '''functie Baron van burgemeester[[wp:Blaasveld|Blaasveld]]'''. Sommige bronnen spreken echter van negenmaalin de adelstand verheven.
==Beschrijving=='''Cosmas Hij was de bouwheer van Prant''' werd omwille van z'n '''politieke verdiensten''' door '''het [[http://nl.wikipedia.org/wiki/Filips_IV_van_Spanje Filips IV Hof van SpanjePrant]''' op 1 april 1647 als '''Baron van ], het huidige [[http://nl.wikipedia.org/wiki/Blaasveld BlaasveldSint-Romboutscollege]''' in ] aan de '''adelstand''' verheven[[Veemarkt]].
Hij was liet per testament zijn bezittingen na aan zijn jeugdige en verre nicht Agnès-Bernardine de bouwheer Montmorency, Vrouw van het Blaasveld en Cretemburg, getrouwd met de heer Balthazard Guillaume d'''[[Hof Ongnies, Graaf van Prant]]''', het huidige '''[[Sintwp:Hersin-Romboutscollege]] aan de [[VeemarktCoupigny|Coupigny]]'''.
Hij overleed op 16 mei 1650 en liet per testament zijn bezittingen aan zijn jeugdige en verre nicht '''Agnès-Bernardine de Montmorency, Vrouw van Blaasveld en Cretemburg''' na, getrouwd met de heer '''Balthazard Guillaume d'Ongnies, Graaf van [http://nl.wikipedia.org/wiki/Hersin-Coupigny Coupigny]'''. ==Externe Linkslinks==
*[http://users.telenet.be/jiv1/broekventje.html Geschiedenis van Blaasveld]
*...
[[Categorie:BeroemdhedenPolitici]]
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.438
bewerkingen