Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Rombout Keldermans II

13 bytes verwijderd, 6 jul 2013 02:41
k
Het geslacht Keldermans: kleine letters
==Het geslacht Keldermans==
Bij veel Middeleeuwse middeleeuwse gebouwen daagt de naam Keldermans op. Het betreft hier niet één architect, maar een heel geslacht van verscheidene generaties, die allemaal iets met Kunst (Bouwkunst de bouw- of een andere kunsten) kunst te maken hadden.*Jan Keldermans I leefde van 1345 tot 1425. Hij was beeldhouwer.
*Jan Keldermans II (1375-1445) was de zoon van Jan Keldermans I en was architect.
*Andries Keldermans I (geboren in 1400-1488) was de zoon van Jan Keldermans II en combineerde de architectuur met de beeldhouwkunst. Hij was stadsarchitect in Mechelen.
*Rombout Keldermans I (1420-1489) was glasschilder.
*Jan Keldermans III en Matthijs I Keldermans waren beeldhouwer.
*Anthonis Keldermans I was de zoon van Andries I en combineerde, net als zijn vader, de architectuur met de beeldhouwkunst. Hij volgde zijn vader op als stadsarchitect van Mechelen. *Anthonis Keldermans II (op 5 december 1515 overleden in Mechelen) was de zoon van Anthonis I. Ook hij volgde zijn vader op als stadsarchitect in Mechelen, waarna hij hofarchitect van [[Keizer Karel V]] werd. *Rombout Keldermans II (geboren in 1460, overleden in Antwerpen op 15 december 1531) was een andere zoon van Anthonis I. Ook hij was stadsarchitect van Mechelen en Hoofd hoofd hofarchitect voor keizer Karel V. *Laurens Keldermans II was de zoon van Anthonis II en volgde Rombout Keldermans II op. Hij was wellicht de eerste om [[Wikipedia:Renaissance|Renaissancerenaissance]]-invloeden te gebruiken.
[[Categorie:Bouwmeesters]]
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.453
bewerkingen