Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Leuvensesteenweg

73 bytes verwijderd, 25 jun 2013 16:17
Als ik me niet vergis staat er een grensbordje (of heeft er gestaan): zie http://goo.gl/maps/Mz258
In de cartografie staat deze weg bekend als de '''N26'''. Hij doorkruist achtereenvolgens [[Boortmeerbeek]], [[Kampenhout]], de [[Leuvense Vaart]], Herent en de [[wp:E134|E134]] alvorens aan de Leuvense ring te eindigen. Net zoals vele Vlaamse steenwegen, wordt de Leuvensesteenweg gekenmerkt door rijhuizen en lintbebouwing. Het is zelfs pas buiten de bebouwde kom van Muizen waar men halfopen en open bebouwing begint te zien. De steenweg was in 1736 gelegd door historisch gezien de opvolger van de Romeinse heirbaan Tienen - Leuven - Temse en gaf zo eveneens een doorverbinding met de Romeinse zeehaven in Rumst. De heirbaan liep dan verder noordwestwaarts over hetgeen we vandaag kennen als de as [[Hanswijkstraat]] - [[Onze-Lieve-Vrouwestraat]] - [[Adegemstraat]] - [[N16]].
De '''buurt Leuvensesteenweg''' hoort samen met de Stationsbuurt tot de wijk Arsenaal. Ze reikt tot de spoorwegovergang, gewoonlijk 'de Bareel' genoemd, waar de Centrale Werkplaatsen van de NMBS, gekend als 'het [[Arsenaal]]', verbonden zijn met het goederenstation van de Spoorwegen te Muizen. Dit wordt sinds een recente uitbreiding gepromoot als [[Muizen#Dry Port Muizen|Dry Port Muizen]], voornamelijk een containerterminal en uitgebaat door [http://www.intermodal-terminals.eu/database/terminal/view/id/31 IFB Muizen Dry Port]. De spooroverweg ligt op de grens met deelgemeente Muizen.{{bron?|Niet zeker, beide grenzen Muizen op Leuvensestw. nog te checken}}
De zogeheten Tangent gevormd door de nieuwe spoorbaan naar het [[Station Mechelen]], vergt een grondige wijziging van de verkeerssituatie aan de stadszijde van de Leuvensesteenweg. Hierover heerst grote ongerustheid bij de buurtbewoners.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
2.493
bewerkingen