Sleutelstraat: verschil tussen versies

155 bytes toegevoegd ,  27 okt 2012 15:34
herschreven
k (Het Sleutelstraatje hernoemd naar Sleutelstraat: Grote Marktje (als je van Sint-Niklaas bent)? Nooit een lidwoord vooraan en hier was dat wel heel onnozel.)
(herschreven)
[[{{Translation]] : |Alley in Mechelen}}
[[Afbeelding:sleutelstraatje.jpg|thumb|250px|<div style="text-align:center;">'''Het SleutelstraatjeSleutelstraat'''</div>]]
 
De '''Sleutelstraat''' in [[Mechelen]] loopt van de [[Adegemstraat]] naar de [[Dijle]]. Wie het weet liggen, spreekt eerder van het ''Sleutelstraatje'' want dit onooglijk steegje kent weinig activiteit en werd wellicht autovrij met een paaltje aan de Adegemstraat opdat een onvervaarde bestuurder van een smal wagentje zich in de vernauwing naar de Dijle toe niet zou vastrijden.
[[Translation]] : Alley in Mechelen
 
In de steeg waren vroeger [[Wikipedia:Beluik|beluikjes]], zogenaamde ''fortjes''. Dat waren dichtbebouwde korte zijsteegjes in een volksbuurt. Ze verwenen hier net als de meesten elders in de stad.
==Beschrijving==
Het '''Sleutelstraatje''' in [[Mechelen]] loopt van de [[Adegemstraat]] naar de [[Dijle]].
 
De meeste Mechelaars kennen dit straatje niet of weten dit straatje amper te vinden. Het is een restant van het verleden.
 
In het verleden vond men hier nog fortjes of [[Wikipedia:Beluik|beluikjes]] (Kleine arbeiderswoningen die werden gebouwd in een stedelijk binnengebied).
 
Momenteel is er echter weinig activiteit in dit straatje.
 
==Externe links==
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.499

bewerkingen