Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Louis Neefs

55 bytes verwijderd, 19 okt 2012 08:51
herhaling vermeden
Zijn betrachting was om Technisch Tekenaar te worden met als specialiteit Bruggenbouw. Tijdens zijn collegetijd kwam zijn zangerstalent aan het licht en zijn eerste muzikale vorming kreeg hij in het Sint-Romboutscollegekoor. Tijdens zijn studies aan de Technische School leerde Louis de gitaar bespelen. Tijdens zijn studententijd waren zang en muziek slechts een hobby naast het voetbal. Louis begeleidde zichzelf op de gitaar bij het zingen van liedjes van Jo Erens en Fritz Rademaker. Louis trad aanvankelijk op voor familie en kennissen en werd uiteindelijk zanger in het groepje 'Sun Spot' (Einde van de jaren '50 van de Twintigste Eeuw). Via optredens en talentenjachten kreeg hij een platencontract aangeboden.
Jacques Kluger, vader van Jean Kluger, bracht Louis Neefs voor het eerst in contact met de platenbusiness. Dat resulteerde in kwalitatief sterke nummers die ook bij het publiek bleken aan te slaan. Denken we maar even aan, zoals'' 'Anita my love' .''en'' 'Ein kleines Kompliment'''. In 1959 stond hij in de Belgische ploeg tijdens de Europabeker te Knokke. De eerste hit ,'' 'Ein kleines Kompliment','' kwam er in 1960 (- het jaar dat Louis huwde) : "Ein kleines Kompliment". Deze single - en betekende de doorbraak voor een onstuitbare carriere met vele singles en langspeelplaten.
Louis Neefs en zijn vrouw kwamen op Kerstdag 1980 om het leven bij een verkeersongeval. Ze hadden twee zonen: Ludwig Neefs en Günther Neefs.
Louis Neefs, de Vlaamse zanger met het zeer herkenbare stemgeluid, blijft jaren na zijn dood ongemeen populair. Toch is dit het allereerste boek over deze zanger van eigen bodem, de volksjongen die een stem had van internationale allure. Wie kon het verhaal van Louis Neefs beter vertellen dan zijn zus Connie, vandaag zelf een succesvolle zangeres.
In "'Er zal altijd een zon zijn" ' vertelt ze Louis' levensverhaal : over zijn jeugd in een plattelandsdorp in de Kempen, zijn eerste stappen in de showbizz, zijn doorbraak in Nederland, Duitsland, Vlaanderen en elders in Europa. Terwijl hij furore maakt met liedjes als'' 'Wat een leven', 'Laat ons een bloem', 'Jennifer Jennings', 'Oh, oh, ik heb zorgen' en 'Margrietje''', streeft hij ernaar het Vlaamse lied en de Vlaamse zangers naar een hoger niveau te tillen. Hij ijvert voor een groter aanbod aan talent van eigen bodem op de BRT en is op lokaal niveau ook politiek actief. Hij neemt twee maal deel aan het Eurovisiesongfestival, wint voor een publiek van meer dan honderdduizend mensen in Athene een belangrijke liedjeswedstrijd en verovert de harten van vele duizenden muziekliefhebbers.
Dit boek voert iedereen, met een vleugje nostalgie, terug naar die overheerlijke en bruisende Jaren Zestig en Zeventig.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.497
bewerkingen