Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Louis Neefs

301 bytes toegevoegd, 19 okt 2012 08:46
syntax
{{translation|Biography of Louis Neefs, one of the most succesfull male singers in Belgium and for a part of Mechelen}}[[Afbeelding:louisneefs1.jpg|thumb|400px|<div style="text-align:center;">'''Louis Neefs'''</div>]][[Afbeelding:ln2.jpg|thumb|<div style="text-align:center;">'''Louis Neefs'''</div>]][[Afbeelding:ln1.jpg|thumb|<div style="text-align:center;">'''Louis Neefs'''</div>]]'''Louis Neefs''' werd als Ludwig Neefs geboren in Gierle op 8 augustus 1937. De grootste tijd van zijn Lagere School heeft hij doorgebracht in de Lagere School te Gierle, waar hij zelfs les kreeg van zijn eigen vader. In het Middelbaar Onderwijs heeft Louis verschillende scholen doorlopen, waaronder de Jezuietenschool in Turnhout, het [[Sint-Romboutscollege]] in [[Mechelen]] en daarna, alweer in Mechelen, de [[Technische Scholen Mechelen]].
Zijn betrachting was om Technisch Tekenaar te worden met als specialiteit Bruggenbouw. Tijdens zijn collegetijd kwam zijn zangerstalent aan het licht en zijn eerste muzikale vorming kreeg hij in het Sint-Romboutscollegekoor. Tijdens zijn studies aan de Technische School leerde Louis de gitaar bespelen. Tijdens zijn studententijd waren zang en muziek slechts een hobby naast het voetbal. Louis begeleidde zichzelf op de gitaar bij het zingen van liedjes van Jo Erens en Fritz Rademaker. Louis trad aanvankelijk op voor familie en kennissen en werd uiteindelijk zanger in het groepje "'Sun Spot" ' (Einde van de jaren '50 van de Twintigste Eeuw). Via optredens en talentenjachten kreeg hij een platencontract aangeboden.
Jacques Kluger, vader van Jean Kluger, bracht Louis Neefs voor het eerst in contact met de platenbusiness. Dat resulteerde in kwalitatief sterke nummers die ook bij het publiek bleken aan te slaan. Denken we maar even aan "'' 'Anita my love" ' ''en "'' 'Ein kleines Kompliment"'''.
In 1959 stond hij in de Belgische ploeg tijdens de Europabeker te Knokke. De eerste hit kwam er in 1960 (het jaar dat Louis huwde) : "Ein kleines Kompliment". Deze single betekende de doorbraak voor een onstuitbare carriere met vele singles en langspeelplaten.
Louis Neefs en zijn vrouw kwamen op Kerstdag 1980 om het leven bij een verkeersongeval. Ze hadden twee zonen : Ludwig Neefs en Günther Neefs.
Louis Neefs was de broer van Connie Neefs.
==De Poppenstoet van Louis Neefs==
Opzij, opzij, opzij<br/>
De poppenstoet gaat hier voorbij<br/>
Ze komen recht uit speelgoedland<br/>
Daar zijn ze dansend hand in hand<br/>
En Zwarte Piet marcheert vanvoor<br/>
Nog zwarter dan een ouwe moor
(refrein :)<br/>
Een Zeeuwse boer, een eskimo<br/>
Roodkapje en Pinokkio<br/>
Een indiaan, een kapitein<br/>
Een Mexicaan en Harlekijn<br/>
Een edelvrouw, een nobele heer<br/>
En Mickey Mouse met Teddybeer
Ohee, ohee, ohee<br/>
Wie stapt er met die stoet niet mee<br/>
Trompetten klinken hoog en hel<br/>Tesaam met trom en rinkelbel<br/>
En klein en groot aan 't dansen gaat<br/>
Wijl Harlekijn de maten slaat
(refrein)
Hoera, hoera, hoera<br/>
Nu komt de Sint bij ons weldra<br/>
En ieder wordt door hem bedacht<br/>
Als hij op tocht gaat door de nacht<br/>
Daarom ook danst de hele stoet<br/>
Zo blij de avond tegemoet<br>
(refrein)
Louis Neefs, de Vlaamse zanger met het zeer herkenbare stemgeluid, blijft jaren na zijn dood ongemeen populair. Toch is dit het allereerste boek over deze zanger van eigen bodem, de volksjongen die een stem had van internationale allure. Wie kon het verhaal van Louis Neefs beter vertellen dan zijn zus Connie, vandaag zelf een succesvolle zangeres.
In "Er zal altijd een zon zijn" vertelt ze Louis' levensverhaal : over zijn jeugd in een plattelandsdorp in de Kempen, zijn eerste stappen in de showbizz, zijn doorbraak in Nederland, Duitsland, Vlaanderen en elders in Europa. Terwijl hij furore maakt met liedjes als "'' 'Wat een leven"', "'Laat ons een bloem"', "'Jennifer Jennings"', "'Oh, oh, ik heb zorgen" ' en "'Margrietje"''', streeft hij ernaar het Vlaamse lied en de Vlaamse zangers naar een hoger niveau te tillen. Hij ijvert voor een groter aanbod aan talent van eigen bodem op de BRT en is op lokaal niveau ook politiek actief. Hij neemt twee maal deel aan het Eurovisiesongfestival, wint voor een publiek van meer dan honderdduizend mensen in Athene een belangrijke liedjeswedstrijd en verovert de harten van vele duizenden muziekliefhebbers.
Dit boek voert iedereen, met een vleugje nostalgie, terug naar die overheerlijke en bruisende Jaren Zestig en Zeventig.
==Externe Links==
*Website : [http://www.louisneefs.com Louis Neefs]*Liedjes van '''Louis Neefs''' :
**[http://www.youtube.com/watch?v=xd36CaPmzpI Als ik ooit eens 5 minuten tijd heb]
**[http://www.youtube.com/watch?v=XJUJpdSfS-E Jennifer Jennings]
==Galerij==
<gallery style="font-size:88%;text-align:center;padding:0;margin-top:.75em;">
Afbeelding:ln4.jpg|'''Louis Neefs<br />'' 'Hart in de stad' '''''<br />Verkiezingspropaganda [[wp:Christelijke Volkspartij (België)|CVP]]
Afbeelding:ln5.jpg|'''Herdenkingspenning'''
Afbeelding:Tivoli04.jpg|''' 'Klokken in de wind '<br />in Tivolipark'''<br />Gedenkteken Louis Neefs
Afbeelding:ln3.jpg|'''Louis Neefs'''
</gallery>
 
 
<gallery>
Afbeelding:ln4.jpg|<center>'''Louis Neefs<br>"Hart in de stad"'''
Afbeelding:ln5.jpg|<center>'''Herdenkingspenning'''
Afbeelding:Tivoli04.jpg|<center>'''"Klokken in de wind"<br>Tivolipark<br>Herdenking Louis Neefs'''
Afbeelding:ln3.jpg|<center>'''Louis Neefs'''
</gallery>
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.497
bewerkingen