Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Heffen

398 bytes verwijderd, 27 okt 2011 19:15
geen bewerkingssamenvatting
<div class="[[Afbeelding:heffen03.jpg|thumb tright;" style="border:1px solid silver; padding: 3px; float: right; clear: right;">|400px|<googlemap version="0.9" lat="51.046932" lon="4.421782" zoom="15" width="400"center>(H) 51'''Heffen''']][[Bestand:Heffen Zenne.046932, 4.421782 jpg|thumb|'''Heffen</googlemap></div>aan de Zenne''']][[AfbeeldingBestand:heffen03Heffen OLV ten Doorn.jpg|thumb|'''OLV ten Doorn''']]
'''Heffen''' [[Translation]] : One of the pittoresque villages around [[Mechelen]]
==Beschrijving==
[[Bestand:Heffen Zenne.jpg|250px|thumb|'''Heffen aan de [[Zenne]]''']]'''Heffen''' is een Mechelse deelgemeentevan [[Mechelen]], met één van de '''schilderachtigste dorpsgezichten''' van Vlaanderen, een mooie '''oude Kerk''' kerk en een stemmig '''Dorpsplein'''dorpsplein.
Het dorp ligt prachtig aan de oevers van de '''[[Zenne]]'''. Heffen werd in 2005 genomineerd voor '''de Pluim'''pluim, een titel voor het enthousiast buurtleven, dat een flinke opstoot kreeg door het VRT-programma '''[[Fata Morgana''']].
Heffen grenst aan '''[[Battel]], [[Leest]], Heindonk en Blaasveld'''.
==Geschiedenis==
==Evenementen in Heffen==
==='''In tha pub===''' Tijdens het '''Kermisweekend van maart/april 2008''' organiseren de '''Chiro''' samen met de '''wijk Heffen Dorp''' hun eerste '''Heffense Highland Games'''.
Wat kan je, naar jaarlijkse gewoonte, nog komen zien in de Chiro :
*'''Fuif''' op vrijdag*'''Highland Games, BBQ en Optredens''' optredens op zaterdag*'''Familieterrasjesdag''' tijdens de kermis en '''gratis spek met eiop zondag De eerste editie ging door op 28-29-30 maart 2008. '''Pop Heffen' op zondag'' Met de opdracht van Fata Morgana nog in het geheugen, besliste het buurtcomité Heffen dorp om opnieuw uit te pakken met een gratis popfestival. Pop Heffen kadert in het zomers activiteitenprogramma : "Heffen Zomert".
De eerste editie gaat door op Op 28-29-30 maart 2008juli 2007 verwachtte men in Heffen [[Gunther Neefs]] & the 4band en Frituur Paula.
===Pop Heffen===Met wordt logistiek ondersteund door de opdracht stad Mechelen maar ontvangt voor de rest geen andere vorm van '''Fata Morgana''', drie jaar geleden, nog in het geheugen, besliste het '''Buurtcomité Heffen Dorp''' om opnieuw uit te pakken met een '''Gratis Popfestival'''. Pop Heffen kadert in het '''Zomers Activiteitenprogramma : Heffen Zomert !'''sponsoring.
Op 28 juli 2007 verwachtte men in Heffen '''[[Gunther Neefs]] & the 4band en Frituur PaulaGrand Prix voor Zeepkisten'''.
Pop Op zaterdag 25 augustus 2007 werd Heffen wordt logistiek ondersteund door omgetoverd tot het Francorchamps aan de '''Stad [[Mechelen]]''' maar ontvangt Zenne. En dit voor de rest '''geen andere vorm eerste Grand Prix van Sponsoring'''Heffen voor zeepkisten. Iedereen die een zeepkist had kon deelnemen.
===Grand Prix voor Zeepkisten===Op zaterdag 25 augustus 2007 werd Heffen omgetoverd tot het '''Francorchamps aan de ZennePompoendag'''. En dit voor de eerste '''Grand Prix van Heffen voor Zeepkisten'''. Iedereen die een '''Zeepkist''' had kon deelnemen.
===Pompoendag==='''Elke derde Zondag van Oktober''' organiseert Heffen een '''Pompoendag''' pompoendag en wordt het Dorp dorp omgetoverd tot een '''Pompoenendorp'''pompoenendorp. Elk jaar werkt tijdens dit Evenement evenement rond een '''thema''' (Thema van 2007 was '''Straffe straffe strips'''). In 2007 kwamen er '''5.000 mensen''' af op het Spektakel spektakel en kon men genieten van een ruim aanbod van '''Kinderanimatiekinderanimatie, Oude Volksambachten oude volksambachten en Volksspelenvolksspelen, Muziek muziek en Volksdans'''volksdans. Eveneens waren er '''Eeteet-en Drankstandjes''' drankstandjes en kon men genieten van '''Pompoensoep pompoensoep en Pompoenjenever'''pompoenjenever. Pompoendag Heffen is een initiatief van '''Chiro Heffen'''.
==Luc Deflo==
'''Heffen''' speelt als achtergrond in de thriller '''[http://www.standaarduitgeverij.be/boeken/overzicht/deflo/9789022324875 Jaloezie]''' van de '''Mechelse schrijver [[Luc Deflo]]''', uitgebracht in 2010.
==Onze-Lieve-Vrouw-ten-Doornkapel==
Controleur, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
12.877
bewerkingen