MC Cobra: verschil tussen versies

162 bytes toegevoegd ,  2 sep 2011 18:58
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''MC Cobra''' is een motoclub die in de jaren '70-'80 actief was. Ze hadden een vast eigen lokaal met bar en werkatelier, achter een autostalling in de [[Augustijnen...')
 
[[Translation]] : Biker club in Mechelen
'''MC Cobra''' is een motoclub die in de jaren '70-'80 actief was. Ze hadden een vast eigen lokaal met bar en werkatelier, achter een autostalling in de [[Augustijnenstraat]] te '''Mechelen''' en telden met aanhang en vrouwen zo'n 30 à 40 leden. De contacten met de Outlaws kon je respectvol en vriendschappelijk noemen.
 
==Beschrijving==
Door activiteiten in het atelier, ronkten in het clublokaal vaak motoren en geuren "navenant" waren er heel normaal. Meest voorkomende motoren waren Yamaha, Suzuki en BMW, in een tijdperk dat de gewone motoren maar tot 750cc gingen, en de 900 en 1000 cc nog maar "pas geboren" waren.
'''MC Cobra''' iswas een motoclub[[wp:Motorfiets|motorclub]] in [[Mechelen]] die in de jaren '70-'80 van de 20ste eeuw actief was. Ze hadden een vast eigen lokaal met bar en werkatelier, achter een autostalling in de [[Augustijnenstraat]] te '''Mechelen''' en teldentelde, met aanhang en vrouwen, zo'n een 30 à 40 leden. De contacten met de Mechelse motorclub [[Outlaws]] kon je respectvol en vriendschappelijk noemengenoemd worden.
 
Door de activiteiten in het atelier, ronkten in het clublokaal vaak motoren en geurende "navenant"bijhorende geuren waren er heel normaal. Meest voorkomende motoren waren Yamaha, Suzuki en BMW, in een tijdperk dat de gewone motoren maar tot 750cc gingen, en de 900 en 10001.000 cc nog maar "pas geboren" waren.
De Cobra's deden samen trips en hieden meetings, waarvan de bekendste de destijdse Ronde van België: een 10-tal leden namen samen deel: 1000 km aan een stuk rijden, ook 's nachts.
 
De Cobra's deden samen trips en hiedenhielden meetings, waarvan de bekendste de destijdse Ronde van België: een 10-tal leden namen samen deel:, 10001.000 km aan eenéén stuk rijden, ook 's nachts.
Een aantal clubleden deed ook aan snelheidsraces (RD 350 e.a.) via de renstal Cobra. Meerdere daarvan maakten van de moto hun beroep, en allen hadden ze wel eens gewerkt bij het destijdse Safe Watt moto's (Cloetens) in de Mechelse binnenstad. Zo evolueerden twee leden, die samen Pits moto's oprichtten, eerst langs de [[Leuvensesteenweg]] in een bestaand pand, en later in een zijstraat iets verderop in een nieuwer gebouw met Honda, Suzuki en Yamaha, nu een bekende motozaak in Mechelen en omstreken. Ook Mimmo lanceerde zich uiteindelijk voltijds professioneel in de (Italiaanse) motoren, en kon worden gelinkt aan de Ducati motozaak aan de Antwerpsesteenweg.
 
Een aantal clubleden deed ook aan snelheidsraces (RD 350 e.a.) via de renstal Cobra. Meerdere daarvan maakten van de motor hun beroep en allen hadden ze wel eens gewerkt bij het destijdse "Safe Watt moto's" (Cloetens) in de Mechelse binnenstad.
 
Zo evolueerden twee leden, die samen "Pits moto's" oprichtten, eerst langs de [[Leuvensesteenweg]] in een bestaand pand, en later in een zijstraat iets verderop in een nieuwer gebouw met Honda, Suzuki en Yamaha, nu een bekende motozaak in Mechelen en omstreken.
 
Ook Mimmo lanceerde zich uiteindelijk voltijds professioneel in de (Italiaanse) motoren, en kon worden gelinkt aan de [[wp:Ducati|Ducati]] motorzaak aan de [[Antwerpsesteenweg]].
De motoclubmotorclub Cobra zelf ging stil ter ziele medio jaren 80, toen vele leden een gezin stichtten en de renstal er mee stopte (een bindmiddel voor de club). Van de toenmalige leden bezitten er nog heel wat een motomotor en enkelen nemen nog steeds regelmatig deel aan ritten en treffens.
 
[[Categorie:Clubs]]
Controleur, emailconfirmed, phantom
13.059

bewerkingen