Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Louis Neefs

241 bytes verwijderd, 18 aug 2011 18:30
geen bewerkingssamenvatting
[[Afbeelding:louisneefs1.jpg|thumb|400px|'''Louis Neefs''']]
[[Afbeelding:ln2.jpg|thumb|'''Louis Neefs''']]
[[Afbeelding:ln1.jpg|thumb|'''Louis Neefs''']]
[[Translation]] : Biography of Louis Neefs, one of the most succesfull male singers in Belgium and part of Mechelen
== Beschrijving ==
'''Louis Neefs werd als '''werd als Ludwig Neefs''' geboren in '''Gierle''' op 8 augustus 1937. De grootste tijd van zijn Lagere School heeft hij doorgebracht in de '''Lagere School te Gierle''', waar hij zelfs les kreeg van zijn '''eigen vader'''. In het Middelbaar Onderwijs heeft Louis verschillende scholen doorlopen, waaronder de '''Jezuietenschool in Turnhout, het [[Sint-Romboutscollege]] in [[Mechelen ]] en daarna, alweer in Mechelen, de [[Technische Scholen Mechelen]]'''.
Zijn betrachting was om '''Technisch Tekenaar''' te worden met als specialiteit '''Bruggenbouw'''. Tijdens zijn collegetijd kwam zijn '''Zangerstalent''' zangerstalent aan het licht en zijn '''eerste muzikale vorming''' kreeg hij in het '''CollegeSint-koortje'''Romboutscollegekoor. Tijdens zijn studies aan de Technische School leerde Louis de '''Gitaar''' gitaar bespelen. Tijdens zijn studententijd waren '''Zang zang en Muziek''' muziek slechts een hobby naast het '''Voetbal'''voetbal. Louis begeleidde zichzelf op de gitaar bij het zingen van liedjes van '''Jo Erens en Fritz Rademaker'''. Louis trad aanvankelijk op voor '''Familie familie en kennissen''' en werd uiteindelijk zanger in het groepje '''"Sun Spot''' " (Einde van de jaren '50van de Twintigste Eeuw). Via optredens en talentenjachten kreeg hij een '''Platencontract''' platencontract aangeboden.
'''Jacques Kluger, vader van Jean Kluger''', bracht Louis Neefs voor het eerst in contact met de platenbusiness. Dat resulteerde in kwalitatief sterke nummers die ook bij het publiek bleken aan te slaan. Denken we maar even aan '''"Anita my love''' " en '''"Ein kleines Kompliment'''".
In 1959 stond hij in de Belgische ploeg tijdens de '''Europabeker te Knokke'''. De eerste hit kwam er in 1960 (het jaar dat Louis huwde) :'''"Ein kleines Kompliment'''". Deze single betekende de doorbraak voor een onstuitbare carriere met vele '''Singles singles en Langspeelplaten'''langspeelplaten.
Louis Neefs en zijn vrouw kwamen op '''Kerstdag 1980''' om het leven bij een '''verkeersongeval'''. Ze hadden twee zonen : '''Ludwig Neefs''' en '''[[Günther Neefs]]'''.
Louis Neefs is was de broer van '''[[Connie Neefs]]'''.
==Standbeeld==
Op 05 augustus 2007 werd in '''Gierle''' (in de Antwerpse Kempen) een '''borstbeeld''' van de Vlaamse zanger Louis Neefs onthuld. "Hij is zeker nog niet vergeten", vertelde zijn zoon Günther.
==Hits==
[[Afbeelding:ln2.jpg|thumb|'''Louis Neefs''']]
'k Zag twee beren - Aan het strand van Oostende - Anita my love - Annelies uit Sas van Gent - Benjamin - De lichtjes van de Schelde - De poppenstoet - Ein kleines kompliment - Het lied van gangster Jim - Ik heb zorgen - Jennifer Jennings - Laat ons een bloem - Margrietje - Martine - Omdat ik van je hou - Toch ben je oma - Wat een leven - Zondagmiddag Liliane
==Er zal altijd een zon zijn (Louis Neefs zoals alleen ik hem kende)==
[[Afbeelding:ln1.jpg|thumb|'''Louis Neefs''']]In dit boek vertelt zijn zus '''Connie Neefs''' over de bekende en minder bekende facetten van één van de '''mooiste stemmen''' die Vlaanderen ooit heeft gekend.
Louis Neefs, de Vlaamse zanger met het '''zeer herkenbare stemgeluid''', blijft jaren na zijn dood ongemeen populair. Toch is dit het allereerste boek over deze zanger van eigen bodem, de '''volksjongen''' die een stem had van '''internationale allure'''. Wie kon het verhaal van Louis Neefs beter vertellen dan zijn zus Connie, vandaag zelf een '''succesvolle zangeres'''.
In '''"Er zal altijd een zon zijn''' " vertelt ze '''Louis' levensverhaal''' : over zijn jeugd in een '''plattelandsdorp in de Kempen''', zijn eerste stappen in de '''Showbizz'''showbizz, zijn doorbraak in '''Nederland, Duitsland, Vlaanderen en elders in Europa'''. Terwijl hij furore maakt met liedjes als '''"Wat een leven", "Laat ons een bloem", "Jennifer Jennings", "Oh, oh, ik heb zorgen " en "Margrietje'''", streeft hij ernaar het '''Vlaamse Lied''' lied en de Vlaamse zangers naar een '''hoger niveau''' te tillen. Hij ijvert voor '''een groter aanbod aan talent van eigen bodem op de BRT''' en is op '''lokaal niveau''' ook '''politiek actief'''. Hij neemt twee maal deel aan het '''Eurovisiesongfestival''', wint voor een publiek van meer dan honderdduizend mensen in '''Athene''' een belangrijke liedjeswedstrijd en '''verovert de harten van vele duizenden muziekliefhebbers'''.
Dit boek voert onsiedereen, met een vleugje nostalgie, terug naar die overheerlijke en '''Bruisende bruisende Jaren Zestig en Zeventig'''.
Uitgegegeven bij '''Uitgeverij uitgeverij Lannoo'''
==Externe Links==
==Galerij==
<gallery>
Afbeelding:ln4.jpg|<center>'''Louis Neefs - <br>"Hart in de Stadstad"'''
Afbeelding:ln5.jpg|<center>'''Herdenkingspenning'''
Afbeelding:Tivoli04.jpg|<center>'''"Klokken in de wind" in het <br>[[Tivolipark]] - <br>Herdenking Louis Neefs'''
Afbeelding:ln3.jpg|<center>'''Louis Neefs'''
</gallery>
Controleur, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
12.872
bewerkingen