Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Rik Woutersstraat

144 bytes verwijderd, 13 aug 2011 16:38
geen bewerkingssamenvatting
==Beschrijving==
De '''Rik Woutersstraat''' in '''[[Mechelen]]''' is een straat, gelegen tussen de '''[[Veemarkt]] en de [[Huidevettersstraat]]'''. Deze straat werd genoemd naar de kunstenaar '''[[Rik Wouters]]'''.
==Geschiedenis==
Deze straat loopt parallel met de '''[[Melaanvliet]]'''.
De straat is van oudsher bekend als '''Ham''' of '''Nieuwland''', aanvankelijk een '''waterrijk gebied''' waar veel '''huidevetterijen''' gevestigd waren. In de 15e eeuw de '''Vetterstraete''' genoemd, in de 16e-17e eeuw de '''Torfstraat''' en in de 19e-20e eeuw de de '''Huidevettersstraat'''.
De huidige benaming van deze straat refereert naar de '''beroemde Mechelse schilder [[Rik Wouters]]'''.
==Huidevetter==
Een '''Huidevetter of Leerlooier''' is een beroep waarbij iemand '''huiden met dierlijke, plantaardige of minerale stoffen behandelt''' zodat '''leer''' ontstaat.
==Lazuli==
Het bedrijf '''Lazuli''' is gespecialiseerd in '''ecologische kleding''' voor '''dames en kinderen''', met oog voor '''kwaliteit en stijl''', van '''eenvoudigweg natuurlijk''' tot '''100% bio en ethisch verantwoord geproduceerd'''. Behalve '''kleding en accessoires''' heeft Lazuli ook een uitgebreid gamma '''natuurlijke breigarens en viltwol'''.
'''Lazuli bvba - Rik Woutersstraat 40 - Mechelen'''
==Bron==
Controleur, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
12.861
bewerkingen