Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Mechelen Mapt

13 bytes toegevoegd, 1 jun 2011 19:09
geen bewerkingssamenvatting
'''Mechelen Mapt''' (''deze site'') is een onafhankelijk, niet-commercieel internetproject in de vorm van een [[wiki]]. De site is een encyclopedie over stad Mechelen.
De naam "Mechelen Mapt" is gegeven naar analogie van "[[Mechelen Blogt]]", een zusterproject. Het paradepaardje van de site was is een Google Maps kaart, waarop alle artikels gelokaliseerd konden kunnen worden per categorie. Vandaar de naam "Mapt", een vernederlandste werkwoordsvorm afkomstig van het Engelse ''map'', wat (land)kaart betekent.
==Geschiedenis==
Mechelen Mapt werd opgericht in januari 2006 door [[Memori]], een onderzoeksinstelling verbonden aan de [[Katholieke Hogeschool Mechelen]](nu Lessius). De site kende heeft altijd een gematigd succesgekend.
Wegens gebrek aan onderhoud werd de kaart drie jaar later site van de site gehaald, en uiteindelijk functioneerde de gehele wiki niet meer. Het zou het duren tot in maart 2010 totdat de wiki terug opgestart werd.
==Kaart==
Mechelen Mapt maakt gebruik van de Google Maps-software, waarmee men in artikels bepaalde plaatsen kan aangeven op een kaart. Ook paden en diverse polygonen kunnen uitgetekend worden.
==URL's==
==Links==
* [[Mechelen Maptblog:Historiek]]* [http://www.mechelenblogt.be/2006/01/mechelenmaptbe |Artikel over Mechelen Mapt op Mechelen Blogt in 2006]]* [http[blog://mechelenblogt.be/2010/03/mechelen-mapt-terug |Artikel over Mechelen Mapt op Mechelen Blogt in 2010]]
----
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
2.493
bewerkingen