Telenet: verschil tussen versies

92 bytes toegevoegd ,  13 nov 2010 12:10
geen bewerkingssamenvatting
k (14 versies)
[[Afbeelding:telenet.jpg|thumb|400px|<center>'''Het hoofdkantoor van Telenet bevindt zich aan de [[Liersesteenweg]]''']]
 
[[Translation]] : Internetprovider in Mechelen
'''Het hoofdkantoor van Telenet bevindt zich aan de [[Liersesteenweg]]'''
 
 
[[Translation]]
{{begin}}
 
==Beschrijving==
'''Telenet''' in [[Mechelen]] is, naast '''Belgacom''', een van de grootste '''Internetproviders'''internetproviders in Vlaanderen. Hun hoofdbureau bevindt zich aan de '''[[Liersesteenweg]]'''. Telenet biedt naast '''Internet en Telefonie ook TV-films aan via PC-TV''' (Tot nu toe enkel voor '''PC''', niet voor '''Apple Macintosh'''gebruikers). Ook verkoopt Telenet '''grote netwerken van vaste telefonie''' voor grote ondernemingen.
 
==Voorgeschiedenis==
[[Afbeelding:kazerne.jpg|thumb|'''Baron Michelkazerne''']]
De site, nu ingenomen door Telenet, was vroeger een '''Kazerne'''. Door de jaren heen waren er 2 kazernes in Mechelen : De '''[[Dossinkazerne]]''' aan de ring en de '''[[Baron Michelkazerne]]''' aan de Liersesteenweg.
 
Op de hoek van de '''[[Liersesteenweg]]''' en de '''[[Caputsteenstraat]]''' staat nog een '''gebouwtje/torentje''' dat ooit een hoekpunt was van de voormalige Kazerne. In de jaren 50, 60 en 70 van de vorige20e eeuw hebben hier '''duizenden jonge mannen''' hun '''militaire dienstplicht''' vervuld. In de Kazerne aan de Liersesteenweg waren de '''Logistieke Diensten''' gevestigd van het '''Belgische leger'''. Eind jaren 70 zijn al deze diensten verhuisd naar de Kazerne van '''Peutie'''. De kazerne in Mechelen heeft een lange tijd leeg gestaan en is stilaan vervallen geraakt.
 
Uiteindelijk werd de hele Kazernekazerne met de grond gelijk gemaakt (op het hoekpunt na) en zijn de vrijgekomen gronden ingenomen geworden door Telenet. Geruchten deden in die tijd de ronde dat '''[[Luk van den Brande]]''' (toen '''Vlaams Minister-President''') zwaar gelobbyd heeft om Telenet naar '''[[Mechelen]]''' te krijgen.
 
==Externe Links==
*[http://www.buurtcaputsteen.be/ Buurtblog Caputsteen]
*[http://www.vzwtorentje.be/ Buurtblog Het Torentje]
 
==Galerij==
<gallery>
[[Afbeelding:kazerne.jpg|thumb|<center>'''Baron Michelkazerne''']]
</gallery>
 
[[Categorie:Allerlei]]
Controleur, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
12.938

bewerkingen