Mahatma Gandhistraat: verschil tussen versies

209 bytes toegevoegd ,  29 okt 2010 18:25
geen bewerkingssamenvatting
[[Bestand:Mahatmagandistraat1.jpg|thumb|right|350px|<center>'''Een deel van het woonblokkencomplex ,<br>gezien vanuit Oost.'''</center>]]
De '''Mahatma Gandhistraat''' is een straat die begint aan de [[Tervuursesteenweg]] en eindigt aan de [[Jubellaan]]. Gelegen aan de zuidkant van de straat is een woonblokkencomplex uit de jaren '70. Tijdens deze periode, toen men zag dat steeds meer immigranten in België toekwamen, besliste men in de grote steden om aan de standsranden complexen van appartementsblokken te zetten met lage kostprijzen voor koop en huur. Daardoor wonen er in de gelijknamige '''buurt''' veel nationaliteiten.
 
Translation : Neigbourhood in Mechelen
De buurt wordt door de Mechelaars vaak omschreven als een wijk (''de Gandhiwijk''), maar wordt officieel gerekend als een buurt in de wijk [[Tervuursesteenweg]] (die ook de buurt Hanswijkenhoek/Coloma includeert).
 
==Beschrijving==
De '''Mahatma Gandhistraat''' in '''[[Mechelen]]''' is een straat die begint aan de [[Tervuursesteenweg]] en eindigt aan de [[Jubellaan]]. Deze straat werd genoemd naar de Indiase politicus, jurist en vegetariër [[Wikipedia:Mahatma Gandhi|Mahatma Gandi]].
 
Gelegen aan de zuidkant van de straat is een woonblokkencomplex uit de jaren '70 van de twintigste eeuw.
 
De '''Mahatma Gandhistraat''' is een straat die begint aan de [[Tervuursesteenweg]] en eindigt aan de [[Jubellaan]]. Gelegen aan de zuidkant van de straat is een woonblokkencomplex uit de jaren '70. Tijdens deze periode, toen men zag dat steeds meer immigrantenmigranten in België toekwamen, besliste men inbeslisten de grotegrotere steden om aan de standsranden complexen van appartementsblokken neer te zetten met lage kostprijzen voor koop en huur. DaardoorHierdoor wonenbevat erdeze inbuurt deeen gelijknamigeschakering '''buurt''' veelaan nationaliteiten.
 
De buurt wordt door de Mechelaars vaak omschreven als een wijk (- ''de Gandhiwijk''), - maar wordt officieel gerekend als een buurt in de wijk [[Tervuursesteenweg]], (die ook de buurt Hanswijkenhoek/Coloma includeert)behelst.
 
==Uitkomende straten==
Controleur, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
12.952

bewerkingen