Mahatma Gandhistraat: verschil tussen versies

32 bytes verwijderd ,  23 okt 2010 15:01
geen bewerkingssamenvatting
(niet echt speculatie, maar gebaseerd op een gelezen beschrijving. misschien best toch maar weg)
[[Bestand:Mahatmagandistraat1.jpg|thumb|right|350px|<center>Een deel van het woonblokkencomplex gezien vanuit Oost.</center>]]
De '''Mahatma Gandhistraat''' is een straat die begint aan de [[Tervuursesteenweg]] en eindigt aan de [[Jubellaan]]. Gelegen aan de zuidkant van de straat is een woonblokkencomplex uit de jaren '70. InTijdens deze periode, toen men zag dat steeds meer immigranten in België toekwamen, besliste men in de grote steden om aan de standsranden complexen van appartementsblokken te zetten met lage kostprijzen voor koop en huur. Daardoor wonen er in de gelijknamige '''buurt''' wonen veel nationaliteiten.
 
De buurt wordt door de Mechelaars vaak omschreven als een wijk (''de Gandhiwijk''), maar wordt officieel gerekend als een buurt in de wijk [[Tervuursesteenweg]] (die ook de buurt Hanswijkenhoek/Coloma includeert).
 
De buurt is een voorbeeld van een getto. Na de jaren '60 en '70, toen men zag dat steeds meer immigranten in België toekwamen, besliste men in de grote steden om aan de standsranden complexen van appartementsblokken te zetten met lage kostprijzen voor koop en huur.
 
==Uitkomende straten==
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
2.494

bewerkingen