Martin's Patershof

English.gif Exclusive hotel in a former church building in the inner city of Mechelen
Minderbroederskerkgebouw als hotel

Het Martin's Patershof in de Karmelietenstraat te Mechelen is een luxehotel met 79 kamers. Het heeft als unieke setting het omgevormde kerkgebouw naast het woonerf Patershof, die beide met de Karmelietentuin een toenmalig klooster hadden gevormd.

In de kamers is er lichtinval via gekleurde glas-in-loodramen en de ontbijtruimte is gesitueerd in het doksaal.

GeschiedenisBewerken

Op de gronden van een door ongeschoeide karmelieten verlaten klooster, werd van 1867 tot 1873 een neogotische kerk gebouwd voor een andere bedelorde die zich in 1863 in de wijk had gevestigd.[1] Deze minderbroeders werden voor ouderwetse donderpreken vermaard bij niet weinig Mechelaars die na het eerste besluit van het Tweede Vaticaans Concilie hun wekelijkse plicht in 'de Paterskerk' onderhielden. De laatste broeders verlieten naar het einde van de twintigste eeuw toe hun site, die werd verkocht en herbestemd. Het in 1999 officieel ontwijde kerkgebouw bleef met zoveel mogelijk kenmerken behouden voor de hotelfuncties.

VariaBewerken

  • In december 2015 hield de popster Stromae er zijn huwelijksfeest.[2]

FilmlinksBewerken

Hotel Martin's Patershof in Mechelen
Hotel Martin's Patershof
Hotel Martin's Patershof general manager


Externe linksBewerken

BronnenBewerken

  1. Klooster en kerk. Patershof – Geschiedenis. Website woonerf Patershof. Nagezien 2015-01-23.
  2. Stromae in het geheim getrouwd in Mechels kerkhotel. Gazet van Antwerpen (2015-12-14). Nagezien 2015-12-20.
  3. (en) Davidaviciute, Lina (staff). Martin’s Patershof Church Hotel, Mechelen, Belgium (14/51). 25+ Of The Coolest Hotels In The World. BoredPanda (Amazon Services LLC Associates Program participant) (2015-01-20). Nagezien 3 links 2015-01-23. (Foto's in open lijst van door een staflid van de reklamewebsite als 'cool' gepromoot hotel)

VoetnotenBewerken