Marc Vander Rasieren

English.gif Musician from Mechelen

Marc Vander Rasieren, geboren in 1963 en op 39-jarige leeftijd overleden in 2002, was een drummer uit Mechelen.

Na zijn opleiding aan het conservatorium van Mechelen en Antwerpen zette Marc Vander Rasieren zijn eerste stappen in de muziekwereld als jazzmuzikant, eerst met zijn vriend Frank Vaganée en vervolgens in een jazzband met Hervé Marens en Hugo Bogaerts.

Zijn talent werd ook door het popcircuit opgemerkt en in de jaren 1990 groeide Marc uit tot één van de meest gevraagde drummers van het land. Hij speelde samen met Paul Michiels & the Big M’s (vanaf 1997), Hans De Booij, Kommil Foo, Sofie & So Four, Stef Bos en Won Ton Ton en bij het orkest van de Vlaamse Opera en Il Novecento.

Marc Vander Rasieren is terug te vinden op volgende muziekalbums :

  • Tales For The Little People (Won Ton Ton – CD album 1992)
  • Carnival Of The Heart (Ralph Samantha & The Medicine Men – CD album 1993)
  • Pijp Uit (Kommil Foo – Single 1998)
  • The Art of Performance (Nationaal Orkest van België – CD album 2001)
  • Bek! (Kommil Foo – CD album 2002)

Marc Vander Rasieren overleed onverwacht aan een hersenbloeding op 39-jarige leeftijd. Op 5 september 2014 werd een eerbetoon aan hem gehouden in de Mechelse stadsschouwburg. Zijn muzikale vrienden, waaronder Paul Michiels, Luc Smets (The Pebbles), Eric Melaerts, Sofie, Frank Vaganée, Sjarel Van den Bergh (Bizjoe), Hervé Martens (toetsen), Bert Embrechts (bas), Chris Joris (percussie), Chris Peeters (gitaar) en Ivo Opdebeeck maakten er hun opwachting. De opbrengsten van het concert gingen naar het transplantatiecentrum van het Universitair Ziekenhuis Gent.

Externe linksBewerken

BronnenBewerken

VoetnotenBewerken