Lord Nelson

English.gif Tavern in Mechelen
Brasserie/taverne Lord Nelson
De Lord Nelson

De Lord Nelson is een begrip in Mechelen. Het is een gezellige brasserie/taverne in het hart van de stad aan de Wollemarkt, naast de Sint-Romboutskathedraal. Het pand is eigendom van Jos de Bast uit Lier maar de uitbating ligt in de handen van Tony Cabana.

Tony Cabana zit ruim 35 jaar in de horeca en kent de klappen van de zweep. Tegelijkertijd met de uitbating van de Lord Nelson runt hij in Waarloos de Copacabana. Tony woont in Kessel, een deelgemeente van Nijlen.

De brandBewerken

Op 27 april 2007 gebeurt het ondenkbare: De Lord Nelson vat vuur. In kranten en op het Internet volgen de verslagen zich op. De brand is blijkbaar geweldig hevig en de rook- en brandgeur verspreidt zich over de binnenstad. Er vallen geen slachtoffers. Hoewel kortsluiting wordt uitgesloten, is de oorzaak niet direct duidelijk. De gevel werd onderstut. 't Klapgat leed waterschade door de blussingswerken. De dagen en weken na de brand krijgt Tony vele aanmoedigingen en besloot hij de Lord Nelson terug in zijn glorie te herstellen.

Op 15 februari 2008 brak er ook brand uit bij een buur van de Lord Nelson: Rond 14h45 vatte het dak van het bekende Italiaanse restaurant Passione Italiana van Antonio Di Girolamo vuur. De brandweer was ook nu weer snel ter plaatse en het vuur werd bedwongen. De zaak liep wel enorme waterschade op.

TerrascultuurBewerken

Ook het cafe Klapgat bevindt zich naast de Nelson. Bij zonnig weer staat het straatplein vol tafeltjes en stoelen om toeristen en Mechelaars te voorzien van een drankje of een hapje. Normaal is de taverne 7 dagen op 7 open. Binnen hangen verscheidene schilderijen die toch een bepaalde waarde vertegenwoordigen.

Adres/ContactBewerken

  • Lord Nelson
    Wollemarkt 8
  • Tel.: 015 / 20.68.14
  • Fax.: 015 / 21.23.06

Externe LinksBewerken