Liebrecht Vanbeckevoort

English.gif Classical pianist from Mechelen
Liebrecht Vanbeckevoort

Liebrecht Vanbeckevoort, geboren te Mechelen op 26 september 1984, is een professionele pianist.

Hij begon piano te leren toen hij 8 jaar oud was. Van 2002 tot 2006 was hij student van professor Jan Michiels (laureaat van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd) in het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In juni 2006 haalde hij zijn meestergraad piano met de grootste onderscheiding. Tussen 2002 en 2005 studeerde hij ook bij professor Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (Nederland), waar hij zijn postgraduaat diploma haalde, met het maximum van de punten.


In augustus 2006 verhuisde Vanbeckevoort naar Boston om zich te vervolmaken aan het New England Conservatory in de studio van Professor Russell Sherman. Ook nam hij deel aan meesterklassen van bekende pedagogen zoals Dmitri Bashkirov, Idil Biret, Wha Kyung Byun, Alexander Korsantia, Kum Sing Lee, Hans Leygraf, Daniel Pollack, Menahem Pressler, Igor Roma, Charles Rosen, Eduardo Torbianelli, Mikhail Voskresensky en Jan Wijn.

In de Koningin Elisabethswedstrijd voor piano van juni 2007 onthaalde het publiek Vanbeckevoort op een warm applaus maar hij haalde slechts de zesde plaats. De eerste prijs ging naar de Russische Anna Vinnitskaya.

FilmlinksBewerken

Liebrecht Vanbeckevoort


Externe linksBewerken

BronnenBewerken

VoetnotenBewerken