Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Hotel Carolus

English.gif Hotel in Mechelen

Hotel Carolus aan de Guido Gezellelaan te Mechelen is het driesterrenhotel van brouwerij Het Anker, die er ook de brasserie (in de enige Nederlandstalige betekenis)[N 1] Het Anker heeft, zodat naar het hotel ook wel verwezen wordt als "Hotel Het Anker"[N 2] of "hotel-brasserie Het Anker", niet te verwarren met het onafhankelijke en al eerder ontstane viersterrenhotel en vermaarde restaurant Gulden Anker aan de Ridder Dessainlaan.

Inhoud

Adres/ContactBewerken

 • Adres: Guido Gezellelaan 49
 • Niet volledig of enkel met assistentie toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 • Meer info:
  • Brouwerij – Hotel Het Anker
  • Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen
  • Tel.: +32 15 28 71 41
  • E-mail: [email protected]

FilmlinksBewerken

Plezier en passie in Mechelen


Externe linksBewerken

BronnenBewerken

VoetnotenBewerken

 1. Brasserie betekent in het Frans in de eerste plaats 'brouwerij' maar kan net zo wel als in het Nederlands op een drankgelegenheid met beschikbare hapjes slaan. Zie Larousse
 2. Tripadvisor vermeldt hetzelfde hotel bij beide benamingen: Hotel Het Anker en Hotel Carolus. De officiële site van Toerisme Mechelen vermeldt op 2012-12-21 "Brouwerij - Hotel Het Anker", wat in haar Franstalige versie "Brasserie - Hôtel Het Anker" is; voordien had haar inmiddels verdwenen pagina http://www.toerismemechelen.be/nl/hotel_carolus als titel "Hotel Carolus". De website van Brouwerij Het Anker vermeldt (althans op 2012-12-21) haar hotel onder de algemene benaming 'Het Anker' zonder de benaming Carolus. Het is Mechelen Mapt echter nog niet duidelijk of hier misschien een naamwijziging van Hotel Carolus naar Hotel Het Anker plaatsvindt: Het e-mailadres lijkt 'Carolus' te vermijden maar vele andere sites (o.m. internationale voor hotelboekingen) vermelden op 2012-12-21 nog steevast 'Hotel Carolus'.