Mahatma Gandhistraat

Versie door CartoonistHenning (overleg | bijdragen) op 22 okt 2010 om 18:01 (De Magandhi)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

De Mahatma Gandhistraat is een straat die begint aan de Tervuursesteenweg en eindigt aan de Jubellaan. Gelegen aan de zuidkant van de straat is een woonblokkencomplex uit de jaren '70. In de gelijknamige buurt wonen veel nationaliteiten.

De buurt wordt door de Mechelaars vaak omschreven als een wijk (de Gandhiwijk), maar wordt officieel gerekend als een buurt in de wijk Tervuursesteenweg (die ook de buurt Hanswijkenhoek/Coloma includeert).

De buurt is een voorbeeld van een getto. Na de jaren '60 en '70, toen men zag dat steeds meer immigranten in België toekwamen, besliste men in de grote steden om aan de standsranden complexen van appartementsblokken te zetten met lage kostprijzen voor koop en huur. Het gevolg was een massale toestroom waardoor vreemdelingen zichzelf afscheidden van de rest van de stadsbevolking, juist omwille van de ligging. Er zijn Mechelaars die de buurt (vaak onterecht) typeren als berucht en gevaarlijk.

Uitkomende straten

De uitkomende zijwegen dragen dezelfde naam van de straat en zijn gevormd in een U. Ze leiden meestal tot andere woonblokken of parkings.

Openbaar vervoer

De straat/wijk is bereikbaar via de stadslijnen 1 en 7 vanuit het station van Mechelen en het centrum van de stad. Mahatma Gandhi is ook de eindhalte van deze buslijnen, sommige bussen rijden voort tot aan het zwembad van Hofstade.

Vertrekkend vanuit de Mahatma Gandhistraat, rijden de bussen naar het station en het centrum van de stad. Daarna gaat bus 1 richting Kretenborg en bus 7 rijdt naar de Tivolibuurt.