Dijlefeesten: verschil tussen versies

(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Translation|Little citymusicfestival in Mechelen}} De '''Dijlefeesten''' in Mechelen zijn een klein en gezellig stadsmuziekfestival. Eind juni van elk jaar wor...')
 
k (Tekst vervangen - "<gallery style="font-size:88%;text-align:center;padding:0;margin-top:.75em;">" door "<gallery>")
 
(11 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{Translation|Little citymusicfestival in Mechelen}}
+
{{Translation|Yearly music festival at one or two minor squares in the city of Mechelen}}
  +
[[Afbeelding:Mechelen_Dijlefeesten_2012c.jpg|thumb|400px|<div>'''Dijlefeesten 2012 - Vismarkt'''</div>]]
   
De '''Dijlefeesten''' in [[Mechelen]] zijn een klein en gezellig stadsmuziekfestival. Eind juni van elk jaar worden de [[Vismarkt]] en de [[Haverwerf]] voorzien van podia die (al dan niet Mechelse) muziekgroepen ontvangen.
+
De '''Dijlefeesten''' in [[Mechelen]] vormen een klein en gezellig stadsmuziekfestival. Eind juni van elk jaar wordt de [[Vismarkt]], en sinds enige jaren ook aan overzijde van de [[Dijle (rivier)|Dijle]] de [[Haverwerf]], voorzien van podia die muziekgroepen uit de stad en erbuiten ontvangen. Voor de recentste festivals bood een [[wp:Ponton|ponton]] op de rivier extra ruimte voor de bezoekers.
   
Het stadsfestival was een initiatief van de cafébazen van de Vismarkt om volk naar de binnenstad te lokken. Hierdoor was en zijn de Dijlefeesten (alsnog) gratis te betreden.
+
Het stadsfestival was een initiatief van cafébazen van de Vismarkt om volk naar hun omgeving te lokken. Het destijds typische 'alternatief' cliënteel ontlokte weinig enthousiasme vanwege het stadsbestuur. Op het meer ''middle-of-the-road'' geworden pleintje kwam tijdens de jaren 1990 een dip in de festivals. Sindsdien werden de Dijlefeesten echter een element in het door de Stad georganiseerde [[Maanrock]], met een revival tot gevolg. De Dijlefeesten blijven alsnog gratis te bezoeken.
   
  +
==Galerij==
Na een dip in de jaren '90 van de twintigste eeuw beleefde de Dijlefeesten opnieuw een revival met dank aan het toen ontstane [[Maanrock]].
 
  +
<gallery>
  +
Afbeelding:Mechelen_Dijlefeesten_Haverwerf2.jpg|'''Dijlefeesten op de Haverwerf'''
  +
</gallery>
   
  +
==Externe links==
Geregeld werd er een [[wp:Ponton|ponton]] op de Dijle gelegd om de ruimte voor de bezoekers te vergroten.
 
  +
*[http://www.dijlefeesten.be/ Website Dijlefeesten]
  +
*[http://www.dezomerisvanmechelen.be/ De zomer is van Mechelen (2014)]
   
  +
==Bronnen==
[[Categorie:Muziek|Festivals]]
 
  +
<div class="References">
  +
<references />
  +
</div>
  +
  +
==Voetnoten==
  +
<div class="References">
  +
<references group="N" />
  +
</div>
  +
 
[[Categorie:Festivals]]

Huidige versie van 19 jan 2021 om 17:51

English.gif Yearly music festival at one or two minor squares in the city of Mechelen
Dijlefeesten 2012 - Vismarkt

De Dijlefeesten in Mechelen vormen een klein en gezellig stadsmuziekfestival. Eind juni van elk jaar wordt de Vismarkt, en sinds enige jaren ook aan overzijde van de Dijle de Haverwerf, voorzien van podia die muziekgroepen uit de stad en erbuiten ontvangen. Voor de recentste festivals bood een ponton op de rivier extra ruimte voor de bezoekers.

Het stadsfestival was een initiatief van cafébazen van de Vismarkt om volk naar hun omgeving te lokken. Het destijds typische 'alternatief' cliënteel ontlokte weinig enthousiasme vanwege het stadsbestuur. Op het meer middle-of-the-road geworden pleintje kwam tijdens de jaren 1990 een dip in de festivals. Sindsdien werden de Dijlefeesten echter een element in het door de Stad georganiseerde Maanrock, met een revival tot gevolg. De Dijlefeesten blijven alsnog gratis te bezoeken.

GalerijBewerken

Externe linksBewerken

BronnenBewerken

VoetnotenBewerken